'HTC gaat een Android-smartphone maken voor Facebook'

Fabrikant HTC zal volgens onbekende bronnen in het derde kwartaal van 2012 met een speciale Facebook-telefoon gaan komen. De telefoon zou in opdracht en/of in nauwe samenwerking met Facebook gemaakt worden.

Zoals wel vaker beroept de bron Digitimes zich op anonieme bronnen binnen de telecomindustrie en diens toeleveranciers. Volgens Digitmes werkt HTC momenteel nou samen met Facebook om een nieuwe smartphone te ontwikkelen op basis van Android. De smartphone moet exclusieve functionaliteiten van Facebook mee gaan krijgen en daarmee dus ook een diepe intergratie van het sociale netwerk.

Digitimes laat in het midden of de telefoon in opdracht van Facebook gemaakt wordt of in samenwerking met Facebook. De kans is groot dat de twee aan een opvolger werken van de HTC ChaCha en Salsa en dus daarmee ook HTC branded wordt. De telefoon zal volgens de bron in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd gaan worden door HTC. De kans is groot dat deze versie geen toetsenbord zal gaan krijgen, dit omdat HTC onlangs heeft aangegeven van hardwaretoetsenborden af te willen stappen.

HTC Salsa HTC ChaCha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Geef toe, je moet het maar kunnen. Net geen miljard mensen die minstens 1 keer per maand uit eigen beweging hun privégegevens aan je bedrijf overhandigen, en hun eigen netwerk voor je in kaart brengen. Big Brother krijgt het op een dienblaadje, en we vinden het ondertussen nog leuk ook. Sommigen zijn nagenoeg helemaal ingeplugd en updaten ieder uur de status van hun leven. Anderen gaan meteen voor hersendood en krijgen de meeste vitamines via digitale groentes. Dat is knap van Facebook. Instrumenten die miljarden euro's of dollars hebben gekost, we noemen een AIVD, CIA, FBI en zelfs Echelon, kregen niet zo snel voor elkaar wat Mark Zuckerberg en kompanen geflikt hebben. Het einde lijkt nog lang niet in zicht. Met binnenkort een beursgang en een groeiend aantal actieve Facebook-gebruikers lijkt digitale werelddominantie steeds meer in zicht. En dan is er nog Google (Plus) dat niet wou achterblijven en, net zoals Facebook, nagenoeg het hele surfgedrag in de gaten probeert te houden. Daarom: felicitaties aan Facebook!

    1. Danijel -

      Je daar 0.0 mag aanpassen aan de core van het OS om zo extra functionaliteit te kunnen ontsluiten. De API's van Windows Phone zullen waarschijnlijk niet toereikend zijn.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters