'HTC gaat een Android-smartphone maken voor Facebook'

Fabrikant HTC zal volgens onbekende bronnen in het derde kwartaal van 2012 met een speciale Facebook-telefoon gaan komen. De telefoon zou in opdracht en/of in nauwe samenwerking met Facebook gemaakt worden.

Zoals wel vaker beroept de bron Digitimes zich op anonieme bronnen binnen de telecomindustrie en diens toeleveranciers. Volgens Digitmes werkt HTC momenteel nou samen met Facebook om een nieuwe smartphone te ontwikkelen op basis van Android. De smartphone moet exclusieve functionaliteiten van Facebook mee gaan krijgen en daarmee dus ook een diepe intergratie van het sociale netwerk.

Digitimes laat in het midden of de telefoon in opdracht van Facebook gemaakt wordt of in samenwerking met Facebook. De kans is groot dat de twee aan een opvolger werken van de HTC ChaCha en Salsa en dus daarmee ook HTC branded wordt. De telefoon zal volgens de bron in het derde kwartaal van dit jaar gelanceerd gaan worden door HTC. De kans is groot dat deze versie geen toetsenbord zal gaan krijgen, dit omdat HTC onlangs heeft aangegeven van hardwaretoetsenborden af te willen stappen.

HTC Salsa HTC ChaCha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sjaakie -

    Geef toe, je moet het maar kunnen. Net geen miljard mensen die minstens 1 keer per maand uit eigen beweging hun privégegevens aan je bedrijf overhandigen, en hun eigen netwerk voor je in kaart brengen. Big Brother krijgt het op een dienblaadje, en we vinden het ondertussen nog leuk ook. Sommigen zijn nagenoeg helemaal ingeplugd en updaten ieder uur de status van hun leven. Anderen gaan meteen voor hersendood en krijgen de meeste vitamines via digitale groentes. Dat is knap van Facebook. Instrumenten die miljarden euro's of dollars hebben gekost, we noemen een AIVD, CIA, FBI en zelfs Echelon, kregen niet zo snel voor elkaar wat Mark Zuckerberg en kompanen geflikt hebben. Het einde lijkt nog lang niet in zicht. Met binnenkort een beursgang en een groeiend aantal actieve Facebook-gebruikers lijkt digitale werelddominantie steeds meer in zicht. En dan is er nog Google (Plus) dat niet wou achterblijven en, net zoals Facebook, nagenoeg het hele surfgedrag in de gaten probeert te houden. Daarom: felicitaties aan Facebook!

    1. Danijel -

      Je daar 0.0 mag aanpassen aan de core van het OS om zo extra functionaliteit te kunnen ontsluiten. De API's van Windows Phone zullen waarschijnlijk niet toereikend zijn.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters