HTC gaat fors inzetten op Windows Phone 8

HTC heeft aangegeven dat het bedrijf fors gaat inzetten op Windows Phone. De fabrikant hoopt op deze manier haar omzet weer te laten groeien aangezien het veel potentie ziet in het platform.

HTC zal naar verwachting op 19 september haar nieuwe Windows Phone line-up bekend gaan maken. De fabrikant zal waarschijnlijk met twee tot drie toestellen op de markt gaan komen met daarop Windows Phone 8. In een interview met Reuters laat een topman van HTC, But Mackenzie, weten dat de nieuwe strategie van de fabrikant rondom het nieuwe platform van Microsoft zal gaan draaien.

”Ons plan is om groots in te gaan zetten op Windows 8′, zo laat Mackenzie in het interview weten. ‘Tot nog toe was het altijd zo dat de mooiste ontwerpen bij fabrikanten van telefoons bestemd waren voor het Android OS, daar gaan wij nu verandering in brengen.” Het ziet er naar uit dat HTC een geheel nieuwe lijn van high-end tot midrange toestellen met een nieuw design gaat uitbrengen voor Windows Phone 8.

Desondanks zal HTC haar Android-aandeel niet gaan afbouwen, zo meldt de topman. Zo is het nog steeds de ambitie van HTC om in het Android-segment te groeien, maar de concurrentie met Samsung is moordend. De omzet van HTC viel in juli dan ook opnieuw terug met 4 procent vergeleken met een maand eerder. Het ziet er dan ook naar uit dat dit nog wel even zal blijven in het derde kwartaal van 2012. Op zijn vroegst zal de omzet in Q4 van dit jaar gaan aantrekken.

'Windows Phone 8 krijgt screencapture-mogelijkheid' wp8 screen capture thumb

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters