HTC gaat geen low-end mobieltjes maken

HTC gaat geen low-end smartphones maken. CEO Peter Chou van het Taiwanese bedrijf heeft dit in een interview met The Wall Street Journal toegelicht.

HTC One V hoofdfoto

Hoewel HTC het momenteel moeilijk heeft op de smartphonemarkt, blijft HTC bij de strategie om alleen high-end en midrange smartphones uit te brengen. ‘”We willen onze merknaam niet vernietigen”, aldus Chou. ”Wij persisteren in het gebruik van betere materialen om betere producten te kunnen maken, om zo een kwalitatief goede ervaring te bieden. Veel consumenten houden daarvan.”

HTC is de laatste maanden marktaandeel aan het inleveren in Amerika en Europa, maar zet nu zijn zinnen op de snelgroeiende markten in China en India. Chou zei dat HTC in China inmiddels voor 314 miljoen euro aan smarthones heeft verkocht. Hij meldde erbij dat hij niet zal meegaan in de concurrentieslag met goedkope Chinese producenten die voor de helft van de prijs van een HTC smartphones aanbieden. ”Wij kunnen geen goede producten maken op dat prijsniveau”, zei hij.

HTC legt het momenteel af tegen concurrenten Apple en Samsung op de internationale smartphonemarkt. Die hebben steeds grotere marktaandelen. HTC wil daar weer wat van terug winnen.

Makkelijk wordt het HTC niet gemaakt. Behalve de financiële problemen door de tegenvallende verkopen, wordt het bedrijf ook aangevallen in de rechtbank om patenten. Afgelopen week verlaagde HTC zijn verwachte winstcijfer met 13,3 procent, voornamelijk vanwege zwakke verkoopcijfers in Europa en de vertragingen die de import van smartphones opliepen bij de grens van Amerika, doordat de douane de partijen telefoons tegenhield na een voor HTC negatieve uitspraak van de International Tade Commission.

Bron: Fierce Wireless

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters