HTC gaat juridisch het gevecht aan met Apple

HTC heeft middels een persbericht laten weten dat het een andere mening er op nahoud dan Apple als het gaat om het schenden van patenten van Apple. Volgens HTC is de producent zelf veel langer op de mobiele markt aanwezig dan Apple waardoor er geen spraken kan zijn van patentschending.

Apple VS HTC

Nadat enkele weken geleden Apple bekendmaakte dat het in al haar wijsheid HTC ging aanklagen omdat de producent patenten van Apple geschonden zou hebben, is het nu tijd voor HTC om hierop officieel te reageren. HTC heeft nu middels een persbericht laten weten dat het zich niet kan vinden in de beschuldigingen van Apple. De producent kan de redenering volgen van wie het eerst in de markt actief is en dat is volgens HTC de producent zelf geweest. HTC maakte namelijk tien jaar voor dat Apple in de mobiele markt stapte al zijn eerste smartphone op Windows Mobile, maar verkocht die toen nog onder de naam Qtek.

Volgens Apple worden er twintig patenten door HTC geschonden die betrekking hebben op de UI van de iPhone, de onderliggende techniek en hardware van het toestel waarop Apple een patent zou hebben. Inmiddels is de weg naar de rechter gevonden en heeft Apple er weer een nieuwe kostenpost bij naast die van Nokia. De documenten van de aanklacht van Apple tegen HTC kunnen hier terug gevonden worden. HTC laat nu weten dat het bereid is om zich zelf te verdedigen tegenover de rechter waarmee weer een lange juridische weg tussen de twee bedrijven een feit is. De zitting van Apple tegen Nokia en vice versa vindt pas in 2012 plaats en de verwachting is dat HTC Apple niet voor die tijd in de rechtbank zal gaan ontmoeten.

Een uitgebreid blogpost van All About Phones over de kruistocht die Apple momenteel gestart is tegen andere bedrijven kun je hier terug vinden. In het verhaal kun je meer achtergrondinformatie vinden om de redenen van Apple en de eventuele gevolgen hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kees -

    Wanneer gaat er door de maker van deze site eens een spelling/grammatica controle gebruikt worden. In elk stuk tekst hier op de pagina staan een of meerdere tik- en taalfouten. Een cursus Nederlands zou ook geen kwaad kunnen.

  2. Hans -

    Apple heeft inmiddels de halve wereld aangeklaagd, ook een manier om de concurrentie te lijf te gaan maar of ze er ook symphtieker door worden??

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters