HTC gaat juridisch het gevecht aan met Apple

HTC heeft middels een persbericht laten weten dat het een andere mening er op nahoud dan Apple als het gaat om het schenden van patenten van Apple. Volgens HTC is de producent zelf veel langer op de mobiele markt aanwezig dan Apple waardoor er geen spraken kan zijn van patentschending.

Apple VS HTC

Nadat enkele weken geleden Apple bekendmaakte dat het in al haar wijsheid HTC ging aanklagen omdat de producent patenten van Apple geschonden zou hebben, is het nu tijd voor HTC om hierop officieel te reageren. HTC heeft nu middels een persbericht laten weten dat het zich niet kan vinden in de beschuldigingen van Apple. De producent kan de redenering volgen van wie het eerst in de markt actief is en dat is volgens HTC de producent zelf geweest. HTC maakte namelijk tien jaar voor dat Apple in de mobiele markt stapte al zijn eerste smartphone op Windows Mobile, maar verkocht die toen nog onder de naam Qtek.

Volgens Apple worden er twintig patenten door HTC geschonden die betrekking hebben op de UI van de iPhone, de onderliggende techniek en hardware van het toestel waarop Apple een patent zou hebben. Inmiddels is de weg naar de rechter gevonden en heeft Apple er weer een nieuwe kostenpost bij naast die van Nokia. De documenten van de aanklacht van Apple tegen HTC kunnen hier terug gevonden worden. HTC laat nu weten dat het bereid is om zich zelf te verdedigen tegenover de rechter waarmee weer een lange juridische weg tussen de twee bedrijven een feit is. De zitting van Apple tegen Nokia en vice versa vindt pas in 2012 plaats en de verwachting is dat HTC Apple niet voor die tijd in de rechtbank zal gaan ontmoeten.

Een uitgebreid blogpost van All About Phones over de kruistocht die Apple momenteel gestart is tegen andere bedrijven kun je hier terug vinden. In het verhaal kun je meer achtergrondinformatie vinden om de redenen van Apple en de eventuele gevolgen hiervan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters