HTC gaat minder modellen maken, neemt gas terug op tabletmarkt

HTC houdt op met het op de markt pompen van heel veel op elkaar gelijkende telefoons. Ook neemt het bedrijf tijdelijk gas terug op de tabletmarkt.

HTC Sensation hoofdfoto

Hoewel HTC het jaar 2011 afsloot met een groei van 65 procent ten opzichte van 2010, is het laatste kwartaal van vorig jaar slecht verlopen. De verkoop- en winstcijfers zakten in. De nettowinst daalde met een kwart. En dat gebeurde voor het eerst in twee jaar. HTC bleek ineens niet meer de lieveling van het publiek te zijn.

Na een analyse zijn de bazen van HTC er achter gekomen dat het ligt aan wat veel critici al in hun blogs hadden geschreven: HTC maakt simpelweg teveel telefoonmodellen. De klant ziet door de bomen het bos niet meer. Ook helpt het niet als een topmodel slechts enkele maanden later alweer wordt opgevolgd door een nieuw vlaggenschip. ”Wij probeerden te veel te doen”, meldt de Engelse HTC-chef Phil Roberson.

De strategie wordt nu radicaal omgegooid. Er worden in 2012 veel minder telefoons op de markt gebracht. Maar de toestellen die nog wel komen, moeten een absolute ‘hero-factor’ hebben. Op die manier hoopt HTC weer marktaandeel terug te winnen.

Roberson zegt in een interview met Mobile Today dat er segmentatie is ontstaan van HTC-producten. Dat zal stoppen dit jaar. ”We gaan ons concentreren op wat ons groot heeft gemaakt: geweldige hardware en een grootse gebruikerservaring.”

Wat tablets betreft, zal de fabrikant niet veel meer doen in 2012. HTC blijft in de tabletmarkt aanwezig, maar zal zich in 2012 meer op de productie van smartphones concentreren.

De eerste analisten vinden het een goede zet van HTC. Een meer gestroomlijnd aanbod van HTC-telefoons wordt toegejuicht. Toch kleven er zoals altijd risico’s aan zo’n koerswijziging.

Bron: Mobile Today

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters