HTC gaat minder modellen maken, neemt gas terug op tabletmarkt

HTC houdt op met het op de markt pompen van heel veel op elkaar gelijkende telefoons. Ook neemt het bedrijf tijdelijk gas terug op de tabletmarkt.

HTC Sensation hoofdfoto

Hoewel HTC het jaar 2011 afsloot met een groei van 65 procent ten opzichte van 2010, is het laatste kwartaal van vorig jaar slecht verlopen. De verkoop- en winstcijfers zakten in. De nettowinst daalde met een kwart. En dat gebeurde voor het eerst in twee jaar. HTC bleek ineens niet meer de lieveling van het publiek te zijn.

Na een analyse zijn de bazen van HTC er achter gekomen dat het ligt aan wat veel critici al in hun blogs hadden geschreven: HTC maakt simpelweg teveel telefoonmodellen. De klant ziet door de bomen het bos niet meer. Ook helpt het niet als een topmodel slechts enkele maanden later alweer wordt opgevolgd door een nieuw vlaggenschip. ”Wij probeerden te veel te doen”, meldt de Engelse HTC-chef Phil Roberson.

De strategie wordt nu radicaal omgegooid. Er worden in 2012 veel minder telefoons op de markt gebracht. Maar de toestellen die nog wel komen, moeten een absolute ‘hero-factor’ hebben. Op die manier hoopt HTC weer marktaandeel terug te winnen.

Roberson zegt in een interview met Mobile Today dat er segmentatie is ontstaan van HTC-producten. Dat zal stoppen dit jaar. ”We gaan ons concentreren op wat ons groot heeft gemaakt: geweldige hardware en een grootse gebruikerservaring.”

Wat tablets betreft, zal de fabrikant niet veel meer doen in 2012. HTC blijft in de tabletmarkt aanwezig, maar zal zich in 2012 meer op de productie van smartphones concentreren.

De eerste analisten vinden het een goede zet van HTC. Een meer gestroomlijnd aanbod van HTC-telefoons wordt toegejuicht. Toch kleven er zoals altijd risico’s aan zo’n koerswijziging.

Bron: Mobile Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters