HTC gaat minder verschillende modellen produceren

In een interview heeft HTC’s CEO Peter Chou een aantal interessante uitspraken gedaan, onder andere dat HTC in het vervolg minder verschillende telefoons gaat produceren in een grotere oplage. Ook kwam Windows Mobile uitvoerig aan bod.

Peter Chou HD2

Alibaba News heeft zeer recent een interview gehad met de CEO van HTC, Peter Chou. Hierin kwam een aantal interessante zaken naar voren met als interessantste een significante strategieverandering van HTC. Chou heeft verteld dat HTC, net als Sony Ericsson al eerder aankondigde, minder verschillende modellen zal produceren in de toekomst. De focus zal meer komen te liggen op het verkopen van veel van deze telefoons, in plaats van veel verschillende toestellen. Een van de dingen waarmee HTC meer focus op het eigen merk probeert te leggen is de nieuwe YOU-Campagne samen met de nieuwe slogan “Quietly Brilliant”.

Andere dingen die in het interview naar voren kwamen, waren bijvoorbeeld dat HTC geen Android-versie van de HD2 zal gaan maken, omdat het toestel deels gericht is op het opnieuw populair maken van Windows Mobile. Dit zou de mist in gaan met een versie van het toestel met een ander besturingssysteem. “Technically, we could make the HD2 an Android phone, but I have to take care of Windows Mobile”, aldus Chou. Hierbij zei hij ook dat hij niet tevreden is met de ontwikkelingen van Windows Mobile van de laatste tijd en dat HTC om die reden zelf veel doet om het platform een beetje bruikbaar te houden. Chou vertelde ook nog dat HTC niet van plan is netbooks of MID’s te gaan maken, daar is het bedrijf simpelweg te klein voor volgens de CEO.

Bron: WM Poweruser

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters