HTC gaat minder verschillende modellen produceren

In een interview heeft HTC’s CEO Peter Chou een aantal interessante uitspraken gedaan, onder andere dat HTC in het vervolg minder verschillende telefoons gaat produceren in een grotere oplage. Ook kwam Windows Mobile uitvoerig aan bod.

Peter Chou HD2

Alibaba News heeft zeer recent een interview gehad met de CEO van HTC, Peter Chou. Hierin kwam een aantal interessante zaken naar voren met als interessantste een significante strategieverandering van HTC. Chou heeft verteld dat HTC, net als Sony Ericsson al eerder aankondigde, minder verschillende modellen zal produceren in de toekomst. De focus zal meer komen te liggen op het verkopen van veel van deze telefoons, in plaats van veel verschillende toestellen. Een van de dingen waarmee HTC meer focus op het eigen merk probeert te leggen is de nieuwe YOU-Campagne samen met de nieuwe slogan “Quietly Brilliant”.

Andere dingen die in het interview naar voren kwamen, waren bijvoorbeeld dat HTC geen Android-versie van de HD2 zal gaan maken, omdat het toestel deels gericht is op het opnieuw populair maken van Windows Mobile. Dit zou de mist in gaan met een versie van het toestel met een ander besturingssysteem. “Technically, we could make the HD2 an Android phone, but I have to take care of Windows Mobile”, aldus Chou. Hierbij zei hij ook dat hij niet tevreden is met de ontwikkelingen van Windows Mobile van de laatste tijd en dat HTC om die reden zelf veel doet om het platform een beetje bruikbaar te houden. Chou vertelde ook nog dat HTC niet van plan is netbooks of MID’s te gaan maken, daar is het bedrijf simpelweg te klein voor volgens de CEO.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters