HTC gaat minder verschillende modellen produceren

In een interview heeft HTC’s CEO Peter Chou een aantal interessante uitspraken gedaan, onder andere dat HTC in het vervolg minder verschillende telefoons gaat produceren in een grotere oplage. Ook kwam Windows Mobile uitvoerig aan bod.

Peter Chou HD2

Alibaba News heeft zeer recent een interview gehad met de CEO van HTC, Peter Chou. Hierin kwam een aantal interessante zaken naar voren met als interessantste een significante strategieverandering van HTC. Chou heeft verteld dat HTC, net als Sony Ericsson al eerder aankondigde, minder verschillende modellen zal produceren in de toekomst. De focus zal meer komen te liggen op het verkopen van veel van deze telefoons, in plaats van veel verschillende toestellen. Een van de dingen waarmee HTC meer focus op het eigen merk probeert te leggen is de nieuwe YOU-Campagne samen met de nieuwe slogan “Quietly Brilliant”.

Andere dingen die in het interview naar voren kwamen, waren bijvoorbeeld dat HTC geen Android-versie van de HD2 zal gaan maken, omdat het toestel deels gericht is op het opnieuw populair maken van Windows Mobile. Dit zou de mist in gaan met een versie van het toestel met een ander besturingssysteem. “Technically, we could make the HD2 an Android phone, but I have to take care of Windows Mobile”, aldus Chou. Hierbij zei hij ook dat hij niet tevreden is met de ontwikkelingen van Windows Mobile van de laatste tijd en dat HTC om die reden zelf veel doet om het platform een beetje bruikbaar te houden. Chou vertelde ook nog dat HTC niet van plan is netbooks of MID’s te gaan maken, daar is het bedrijf simpelweg te klein voor volgens de CEO.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters