'HTC gaat stoppen met het ontwikkelen van Windows Phone-smartphones'

Volgens bronnen van Digitimes zal HTC langzaam maar zeker stoppen met het ontwikkelen van nieuwe Windows Phone-smartphones. De fabrikant wil haar marktaandeel in Android op peil houden door sneller nieuwe producten te ontwikkelen.

Digitimes beroept zich op anonieme bronnen die kennis hebben van de strategie van HTC, aldus de Chinese krant. Volgens de bron richt HTC zich langzaam maar zeker uitsluitend op Android om zo de afname in haar wereldwijde marktaandeel tegen te gaan.

De fabrikant heeft volgens de bron ingezien dat HTC op Windows Phone-gebied niet de concurrentie aan kan gaan met Nokia en daarom wil HTC zich volledig gaan richten op Android-smartphones. De bron meent dan ook dat HTC op termijn uitsluitend Android-smartphones op de markt zal gaan brengen.

Een andere belangrijke reden voor de stap is dat het marktaandeel van HTC wereldwijd afneemt. De fabrikant zou ingezien hebben dat het alleen met haar Android-smartphones het tij nog kan doen keren en HTC zou alle ontwikkelingscapaciteit daarop willen inzetten. De bron suggereert dan ook dat de HTC 8X en de 8S voorlopig de laatste Windows Phone-smartphones van HTC zullen zijn. HTC zelf heeft nog niet gereageerd op de vage geruchten.

Mocht HTC daadwerkelijk gaan stoppen met het ontwikkelen van Windows Phone-smartphones dan is dat een zeer gevoelige klap voor Microsoft. Ook fabrikant Samsung lijkt zich in alle stilte teruggetrokken te hebben uit de Windows Phone-markt waardoor alleen nog Huawei en Nokia Windows Phone-smartphones geïntroduceerd hebben dit jaar. De Samsung Ativ S dateert alweer van september 2012. De HTC 8X en de 8S dateren eveneens uit september 2012.

HTC 8X review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters