HTC gaat telefoons met LTE testen

HTC’s CEO Peter Chou heeft aangegeven te zullen gaan testen met de LTE. Het bedrijf wil de 4G-techniek gaan testen in China tijdens de Shanghai Expo in 2010.

Peter Chou and china mobile

Tests met de 4G-techniek LTE zijn al een poosje aan de gang. Een tijdje terug demonstreerde Nokia Siemens Networks al het eerste telefoongesprek dat gevoerd werd met LTE. HTC heeft nu aangegeven te zullen gaan testen met de techniek. De telefoonfabrikant gaat toestellen maken die compatibel zijn met de 4G-techniek om deze vervolgens te gaan testen op het experimentele 4G-netwerk in China. HTC’s CEO Peter Chou liet dit weten in een interview. De gebruikte techniek in China is niet helemaal gelijk aan de internationale versie, maar zou door de gelijkenissen toch bruikbaar zijn om mee te testen. Voor de test zal er samengewerkt worden met de telecomprovider China Mobile. De samenwerking zou tevens de relatie tussen beide partijen moeten verstevigen.

De experimenten met LTE zullen plaatsvinden tijdens de Shanghai Expo in mei 2010. Welke toestellen gebruikt gaan worden voor de test is niet bekendgemaakt. Of deze ook in een later stadium op de markt te verkrijgen zullen zijn is eveneens niet bekend. In ons land worden binnenkort de frequenties geveild waarmee onder andere LTE-netwerken opgezet kunnen worden. Doordat er eerder al door Qualcomm gecombineerde 3G-4G-chipsets aangekondigd zijn en HTC nu met de toestellen naar buiten gaat komen, lijkt LTE zich goed te gaan ontwikkelen.

Bron: Digitimes

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters