HTC gaat telefoons met LTE testen

HTC’s CEO Peter Chou heeft aangegeven te zullen gaan testen met de LTE. Het bedrijf wil de 4G-techniek gaan testen in China tijdens de Shanghai Expo in 2010.

Peter Chou and china mobile

Tests met de 4G-techniek LTE zijn al een poosje aan de gang. Een tijdje terug demonstreerde Nokia Siemens Networks al het eerste telefoongesprek dat gevoerd werd met LTE. HTC heeft nu aangegeven te zullen gaan testen met de techniek. De telefoonfabrikant gaat toestellen maken die compatibel zijn met de 4G-techniek om deze vervolgens te gaan testen op het experimentele 4G-netwerk in China. HTC’s CEO Peter Chou liet dit weten in een interview. De gebruikte techniek in China is niet helemaal gelijk aan de internationale versie, maar zou door de gelijkenissen toch bruikbaar zijn om mee te testen. Voor de test zal er samengewerkt worden met de telecomprovider China Mobile. De samenwerking zou tevens de relatie tussen beide partijen moeten verstevigen.

De experimenten met LTE zullen plaatsvinden tijdens de Shanghai Expo in mei 2010. Welke toestellen gebruikt gaan worden voor de test is niet bekendgemaakt. Of deze ook in een later stadium op de markt te verkrijgen zullen zijn is eveneens niet bekend. In ons land worden binnenkort de frequenties geveild waarmee onder andere LTE-netwerken opgezet kunnen worden. Doordat er eerder al door Qualcomm gecombineerde 3G-4G-chipsets aangekondigd zijn en HTC nu met de toestellen naar buiten gaat komen, lijkt LTE zich goed te gaan ontwikkelen.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters