HTC gaat telefoons met LTE testen

HTC’s CEO Peter Chou heeft aangegeven te zullen gaan testen met de LTE. Het bedrijf wil de 4G-techniek gaan testen in China tijdens de Shanghai Expo in 2010.

Peter Chou and china mobile

Tests met de 4G-techniek LTE zijn al een poosje aan de gang. Een tijdje terug demonstreerde Nokia Siemens Networks al het eerste telefoongesprek dat gevoerd werd met LTE. HTC heeft nu aangegeven te zullen gaan testen met de techniek. De telefoonfabrikant gaat toestellen maken die compatibel zijn met de 4G-techniek om deze vervolgens te gaan testen op het experimentele 4G-netwerk in China. HTC’s CEO Peter Chou liet dit weten in een interview. De gebruikte techniek in China is niet helemaal gelijk aan de internationale versie, maar zou door de gelijkenissen toch bruikbaar zijn om mee te testen. Voor de test zal er samengewerkt worden met de telecomprovider China Mobile. De samenwerking zou tevens de relatie tussen beide partijen moeten verstevigen.

De experimenten met LTE zullen plaatsvinden tijdens de Shanghai Expo in mei 2010. Welke toestellen gebruikt gaan worden voor de test is niet bekendgemaakt. Of deze ook in een later stadium op de markt te verkrijgen zullen zijn is eveneens niet bekend. In ons land worden binnenkort de frequenties geveild waarmee onder andere LTE-netwerken opgezet kunnen worden. Doordat er eerder al door Qualcomm gecombineerde 3G-4G-chipsets aangekondigd zijn en HTC nu met de toestellen naar buiten gaat komen, lijkt LTE zich goed te gaan ontwikkelen.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters