HTC gaat zich meer op vrouwen richten

HTC heeft gezegd zich meer op vrouwen te gaan richten. Het succes van de HTC Touch Diamond zou onder andere te danken zijn aan vrouwelijke gebruikers.

Directeur van HTC Benelux, Mark Moons, heeft tegenover Tweakers uitgelegd dat het publiek van HTC vooral uit mannen bestond, totdat de HTC Touch Diamond uitgebracht werd. Met dit toestel is het vrouwelijke publiek van HTC sterk vergroot, waardoor HTC zelfs besloten heeft een witte versie van het toestel uit te brengen. Daarnaast raken smartphones mede door het touchscreen meer in trek bij vrouwen. Vrouwen hebben de voorkeur voor een “resistive touchscreen”, omdat die met de nagels te bedienen zijn. Toestellen als de Apple iPhone en de T-Mobile G1 hebben dit voordeel niet, omdat deze met een zogenaamd Capacitief touchscreen uitgerust zijn.

Volgens Moons stellen vrouwelijke kopers heel andere eisen aan hun telefoons dan mannen. Mannen kiezen voor technologische snufjes en goede specificaties. Vrouwen vinden zaken als design en kleurtjes belangrijker. Omdat smartphones steeds kleiner worden, zullen deze dus ook geschikter worden voor vrouwen. De Touch Diamond is al in wit uitgebracht en Moons sluit niet uit dat toekomstige smartphones van het merk in nog specialere kleuren zoals roze en geel uit zullen komen.

Tot slot vertelde Moons nog dat HTC alleen maar smartphones zal blijven maken, maar zich wel meer als concurrent van de feature phones wil gaan positioneren. Volgens Moons is de tijd dat high-end smartphones lelijke koelkasten zijn voorbij, waardoor de toestellen dus ook beter in staat zijn om met java telefoons te concurreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters