HTC geeft Android 4.0 vrij voor de HTC Sensation

HTC heeft de Android 4.0-update vrijgegeven voor de HTC Sensation. De fabrikant wist eerder al de Sensation XE te voorzien van de laatste Android-firmware.

HTC Sensation Android 4.0

De eerste gebruikers weten via Twitter al te melden dat HTC ook in Nederland begonnen is met het uitrollen van Android 4.0 voor de HTC Sensation. Begin deze maand werd al duidelijk dat de update Sense 3.6 mee gaat krijgen en niet de 4.0 variant. Uit een screenshot van de update blijkt inderdaad deze variant van Sense aanwezig te zijn in de rom.

De update brengt naast de standaard Android 4.0-verbeteringen ook een aantal HTC verbeteringen met zich mee. Zo is het toestel qua snelheid erop vooruit gegaan en is ook de algehele stabiliteit verbeterd. Daarnaast is de Sense-interface wat lichter gemaakt zodat hij niet zo veel resources meer uit het apparaat trekt. De update is draadloos op het toestel te downloaden al wordt wel geadviseerd om dit via Wifi te doen om datakosten te voorkomen.

HTC Sensation

ย 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. casanra -

  Ik heb ook het probleem na 4.0.3.
  niet doen wachten. als je htc goed werkt houden zo.
  of wachten tot er een herstel komt van 4.0.3.
  als iemand een eenvoudige oplossing heeft graag rond sturen.

 2. Andy -

  Ik wil eenieder adviseren te wachten met de update tot er een betere versie is.
  Ik heb mijn Sensation updated naar 4.0.3 en dat ding reboot nu om de 3-4 minuten, zelfs als ik hem uit zet ! (tsja, je zou 112 maar eens nodig hebben)
  Na enige zoeken op fora blijkt dat er best veel mensen zijn met dit probleem, maar helaas nog geen oplossingen.
  HTC is via mail dit weekeinde onbereikbaar (erg handig bij zo'n grote update) en de Vodafone helpdesk zegt dat je dan maar een reset moet doen naar de fabrieksinstellingen (=alle apps en data kwijt).

 3. Roel -

  Update naar 4.0.3 keurig geinstalleerd, maar net als Jos2010 geen dataverbinding, alleen wifi en zelfs erg slechte telefoonverbinding.

  Om eerlijk te zijn heb ik de voordelen nog even niet ontdekt…

 4. RL31 -

  Update voor mijn sensation is binnen :), even voor de zeikers met de xe versie. De volgorde is, Sensation en dan pas de XE. Dus wie weet hebben jullie zelfs mazzel en krijgen wat extratjes ๐Ÿ˜›

 5. Derk -

  Ik ben helemaal blij met de update' maar…

  Sinds de update gaat wanneer ik wil bellen of gebeld wordt de luidspreker automatisch aan…

  Wie weet hier een oplossing voor? Ik had dit met 2.3 ook al, maar toen heb ik het opgelost… alleen weet niet meer hoe.:-)

  1. Derk -

   Ik heb het probleem al gevonden en opgelost. De applicatie Elixir Widgets zorgde er voor dat de luidspreker automatisch aan ging bij het bellen. App verwijderd en probleem opgelost. Bedankt voor jullie hulp ๐Ÿ˜‰

 6. ryan -

  Ik heb ook een Sensation XE van KPN Hi. ik heb ook nog geen update ontvangen, ik check elke avond ๐Ÿ™

  btw, controleren doe je door: instellingen -> over de telefoon (helemaal beneden) -> Software updates (helemaal boven)

 7. johan -

  Bericht klopt niet helemaal, uitrol van nu is alleen voor de sensation, niet voor de XE. 'fabrikant wist al eerder de XE te voorzien…' klopt niet, vreemd genoeg is de oude senasation eerst aan de beurt.

  1. Erwin -

   Die melding had ik in eerste instantie ook toen ik hem binnen wilde halen via 3g … later op wifi aangesloten en toen was het probleem verholpen.

   Ik hoop voor je dat het bij jou net zo simpel kan zijn ๐Ÿ˜‰

 8. Nick -

  Ik heb ook een htc sensation xe met vodafone. maar nog niks van updates oid ontvangen, en bij handmatig zoeken blijgt hij meer bezig met controleren. hoe kan dit?? of moet ik ermee terug naar mijn telecom winkel

 9. Ewoud -

  Weet iemand hoe het komt dat ik nog geen update heb ontvangen op mijn htc sensation xe? Ik heb gezocht naar software updates maar nog geen update ontvangen…

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji ๐Ÿ˜ฑ lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters