HTC geeft tester eerder toegang tot Android 4.0-roms

Fabrikant HTC heeft ontwikkelaars uitgenodigd om vroegtijdig hun Android 4.0-roms te testen. De fabrikant zal niet iedereen in staat stellen om de roms op hun toestellen te installeren.

Volgens The Verge wil HTC graag weten hoe ontwikkelaars en consumenten over de nieuwe rom denken. De fabrikant gaat middels een vragenlijst mensen selecteren die vervolgens de rom de komende dagen kunnen downloaden en installeren op hun telefoon. De roms zouden alleen voor de HTC Sensation en de Sensation XE vroegtijdig vrijgegeven gaan worden. HTC zal in de toekomst ook andere roms voor smartphones eerder aan een select gezelschap gaan geven om mee te spelen en te testen.

HTC lijkt de strategie van Sony te volgen wat betreft deze vroege builds. Eerder wist Sony al een alpha-rom vrij te geven voor de Xperia arc S. De roms zijn volgens Sony alleen bedoeld voor ontwikkelaars en de fabrikant laat ook duidelijk blijken dat de garantie zal vervallen van het toestel zodra je het toestel van de alpha-software voorziet. De kans is groot dat meerdere Android-fabrikanten deze strategie zullen gaan volgen om zo de openheid van het OS te benadrukken en ontwikkelaars aan zich te binden.

HTC Sensation XE

 

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters