HTC geeft tester eerder toegang tot Android 4.0-roms

Fabrikant HTC heeft ontwikkelaars uitgenodigd om vroegtijdig hun Android 4.0-roms te testen. De fabrikant zal niet iedereen in staat stellen om de roms op hun toestellen te installeren.

Volgens The Verge wil HTC graag weten hoe ontwikkelaars en consumenten over de nieuwe rom denken. De fabrikant gaat middels een vragenlijst mensen selecteren die vervolgens de rom de komende dagen kunnen downloaden en installeren op hun telefoon. De roms zouden alleen voor de HTC Sensation en de Sensation XE vroegtijdig vrijgegeven gaan worden. HTC zal in de toekomst ook andere roms voor smartphones eerder aan een select gezelschap gaan geven om mee te spelen en te testen.

HTC lijkt de strategie van Sony te volgen wat betreft deze vroege builds. Eerder wist Sony al een alpha-rom vrij te geven voor de Xperia arc S. De roms zijn volgens Sony alleen bedoeld voor ontwikkelaars en de fabrikant laat ook duidelijk blijken dat de garantie zal vervallen van het toestel zodra je het toestel van de alpha-software voorziet. De kans is groot dat meerdere Android-fabrikanten deze strategie zullen gaan volgen om zo de openheid van het OS te benadrukken en ontwikkelaars aan zich te binden.

HTC Sensation XE

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. rjdv -

  We shall see. Ik zou met alle liefde de softwareinformatie van de 'testers' willen zien en dan kijken of er verschil zit in de retailversie wanneer 4.0 officieel uitkomt voor de Sensation en S XE.

  @ Domipost. Generieke modellen heb je gelijk in, maar dan nog is een maand niet lang. Ik zeg niet dat het slecht is maar het lijkt gewoon unreal. En ja providers duren meestal langer.

 2. RJDV -

  Top initiatief…Alleen snap ik m niet. Mensen laten testen terwijl je in maart met de officiele ICS komt. Dan vraag je dus om feedback (lijkt mij één van de redenen) en heb je niet de mogelijkheid om die aanpassingen adhv feedback te verwerken. Neem maar van mij aan dat de fabrikant, provider en google veel meer tijd nodig hebben om aanpassingen te doen. Jullie geven aan al dat ze mensen gaan selecteren. In deze tijd weet je precies wie ze gaan selecteren. Mensen met een hoog volg gehalte waardoor je bijna gratis publicity krijgt. Dus top initiatief om meer publicity te krijgen maar 'testen'??? Sorry slaat de plank een beetje mis….Dan ben je naar mijn mening te laat..Dan was SE (nu S) veel sneller. Same as Samsung

  1. Dominick -

   Ben ik het niet mee eens. Die firmware hoeft alleen door de producent zelf gewijzigd te worden en getest (misschien nog door Google). Als s providers het nog gaan testen en aanpassen gebeurt dat terwijl/nadat de generieke modellen de update krijgen. Dat ontwikkelen en testen van een paar mogelijke veranderingen door HTC lukt echt wel voor eind maart (want dat zal het wel worden). En natuurlijk zit er ook een stuk marketing en klanttevredenheid in.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters