HTC geeft tester eerder toegang tot Android 4.0-roms

Fabrikant HTC heeft ontwikkelaars uitgenodigd om vroegtijdig hun Android 4.0-roms te testen. De fabrikant zal niet iedereen in staat stellen om de roms op hun toestellen te installeren.

Volgens The Verge wil HTC graag weten hoe ontwikkelaars en consumenten over de nieuwe rom denken. De fabrikant gaat middels een vragenlijst mensen selecteren die vervolgens de rom de komende dagen kunnen downloaden en installeren op hun telefoon. De roms zouden alleen voor de HTC Sensation en de Sensation XE vroegtijdig vrijgegeven gaan worden. HTC zal in de toekomst ook andere roms voor smartphones eerder aan een select gezelschap gaan geven om mee te spelen en te testen.

HTC lijkt de strategie van Sony te volgen wat betreft deze vroege builds. Eerder wist Sony al een alpha-rom vrij te geven voor de Xperia arc S. De roms zijn volgens Sony alleen bedoeld voor ontwikkelaars en de fabrikant laat ook duidelijk blijken dat de garantie zal vervallen van het toestel zodra je het toestel van de alpha-software voorziet. De kans is groot dat meerdere Android-fabrikanten deze strategie zullen gaan volgen om zo de openheid van het OS te benadrukken en ontwikkelaars aan zich te binden.

HTC Sensation XE

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters