HTC geeft tool vrij om de bootloader van de Sensation te unlocken

Producent HTC heeft de tool vrijgegeven om legaal de bootloader van de Sensation te unlocken. Hierdoor kunnen ontwikkelaars gemakkelijk andere roms op hun toestel zetten en de software aanpassen.

Ontwikkelaars en gebruikers die de bootloader van hun HTC Sensation graag willen unlocken dienen zich wel eerst aan te melden op de developer-website van HTC. Vervolgens dient men akkoord te gaan met een paar disclaimers waarin staat dat de garantie van het toestel vervalt zodra de tool gebruikt wordt. Daarnaast kan de tool grote schade toebrengen aan het toestel, aldus de producent.

De tool stelt bezitters van een simlockvrije Europese HTC Sensation in staat om hun bootloader vrij te geven waarna ze zelf andere roms op het toestel kunnen plaatsen. Daarnaast kunnen ze ook met de rom van HTC klooien tot op het diepste niveau. De producent wijst erop dat dit grote schade kan toebrengen aan het toestel voor mensen die niet goed weten wat ze doen. Desondanks zullen veel mensen gebruik willen maken van de dienst die HTC als eerste fabrikant zelf aanbiedt.

Behalve de HTC Sensation worden ook de EVO 3D en de in Amerika verkochte HTC Sensation 4G binnenkort ondersteund door de nieuwe tool van HTC. De tool werd al geruime tijd verwacht, maar is nu pas vrijgegeven door de producent. Het heeft allemaal zo lang geduurd volgens HTC omdat de software voor de drie toestellen volledig moest worden herschreven. Bovendien moet het een en ander nog uitgebreid worden getest voordat de eigenaren van de overige toestellen er hun gang mee kunnen gaan.

HTC bootloader unlock

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. x-master -

    Gelukkig word dit vooral door mensen gebruikt die een beetje verstand van telefoons hebben.. 😉

    Want voor een leek zou bovenste plaatje best duizelingwekkend kunnen zijn.. 😛

Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters