HTC geeft twee telefoons een nieuwe naam plus releasedatum

HTC komt binnenkort met twee nieuwe smartphones voor het Verizon-netwerk in de Verenigde Staten. De HTC Imagio moet op 6 oktober uitkomen en draait op Windows Mobile 6.5. De HTC Predator zou een paar weekjes later moeten volgen en zou gaan draaien op het Android OS.

HTC LogoDe twee nieuwe HTC-telefoons zullen de namen Imagio en Predator gaan dragen. De Imagio was al bekend onder de naam Whitestone, terwijl de Predator voorheen de Desire genoemd werd. Beide telefoons worden uitgebracht voor het Amerikaanse Verizon-netwerk. Het is nog niet bekend of de toestellen naar Europa komen, en of ze geschikt zijn voor UMTS/HSDPA-netwerken.

Van de HTC Imagio zijn al vrij veel specificaties bekend. Meest in het oog springend is het Windows Mobile 6.5-besturingssysteem. Microsoft’s nieuwe mobiele OS staat geplanned voor een release op 6 oktober, zo maakte het bedrijf onlangs bekend. Het is niet geheel onverwacht dat de Imagio dan ook een verwachtte releasedatum van 6 oktober heeft meegekregen. Verdere specificaties zijn een 3,6″ scherm met een WVGA-resolutie, een 528MHz Qualcomm-processor en 256MB RAM. Er is tevens ondersteuning voor het Amerikaanse 3G-netwerk van Verizon.

Over de Predator is er nog maar weinig bekend. De telefoon zal op het Android OS zijn werk doen, en enkele weken later dan de Imagio gereleased worden. Verdere gegevens over het toestel zelf ontbreken vooralsnog.

Ook bestaan er geruchten over nog een Android-telefoon van HTC. Deze wordt de HTC Passion genoemd, en zou eveneens bestemd zijn voor het Verizon-netwerk. Veel verder dan de naam en het OS komen we echter niet. Meer specificaties zijn nog niet bekend. De Passion zou ergens tegen het eind van 2009 uit moeten komen.

Er circuleren vele namen voor HTC-telefoons. Daarbij zijn van veel telefoons nog maar weinig specificaties bekend. Hierdoor is het ook nog mogelijk dat er twee namen gebruikt worden voor één telefoon. Het lijkt echter wel zeker dat de Amerikaanse provider Verizon binnenkort nieuwe HTC-telefoons gebaseerd op Windows Mobile 6.5 en het Android OS mag verwelkomen.

HTC Imagio 

Bron: The BGR

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters