Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen

Het gaat al een tijdje niet zo goed met smartphonemaker HTC. De verkoopcijfers van de HTC 10 waren een regelrechte ramp en de onlangs gelanceerde HTC U11 lijkt het zinkende schip niet te kunnen redden. Daarom is HTC in onderhandeling met Google over een eventuele overname of andere oplossing. Volgens recente berichten zouden de twee tech bedrijven in de laatste fase van hun onderhandelingen zijn aangekomen.

HTC U11 niet genoeg om de smartphonemaker te redden

Even was er hoop dat de HTC U11 verandering zou brengen in het lot van het bedrijf. Er leek veel animo te zijn om het toestel te kopen en met de nieuwe knijpbare rand kwam het ook nog eens met iets nieuws. De laatste financiële cijfers zijn echter bekend en helaas was afgelopen augustus de slechtste maand in dertien jaar voor het de Taiwanese smartphonemaker. De omzet was 51,5 procent gedaald ten opzichte van de maand daarvoor en zelfs 54,3 procent lager vergeleken met augustus vorig jaar.

HTC U11

Google en HTC geen onbekenden

Het feit dat Google geïnteresseerd is in het mogelijk overnemen van het bedrijf is niet heel verrassend. Vorig jaar werden de twee Pixel toestellen namelijk door HTC geproduceerd en zelfs het kleinere model van de Pixel 2 handsets wordt dit jaar ook door HTC onder handen genomen. Voor de grotere Pixel 2, zou Google echter zijn toevlucht hebben gezocht bij LG. Deze werkte ook al eerder met Google aan de Nexus 4 en Nexus 5X. De vraag is natuurlijk of Google zich naar LG keert omdat HTC de productie van een extra toestel niet aan zou kunnen, of omdat Google het bedrijf niet vertrouwt met de productie van het belangrijkste toestel.

HTC

Strategische partner of mogelijke overname

Hoe het ook zij, volgens de Chinese krant Commercial Times zijn Google en HTC aan het einde van de onderhandelingen beland. Google zou twee mogelijke paden aan het overwegen zijn. Als eerste zou Google een strategische partner van HTC kunnen worden en aan de andere kant zou het bedrijf ook HTC gewoon kunnen opkopen. Wat Google ook kiest, volgens de Commercial Times zou HTC’s Vive serie buiten schot blijven.

Aandelen HTC kelderen

Na het bericht van de Chinese krant kelderden de aandelen van HTC binnen een dag met 8 procent, zelfs zonder een bron te hebben aangehaald. Deze ontwikkeling zou voor Google de laatste push kunnen zijn om te kiezen voor een overname. HTC zelf heeft officieel nog niks te zeggen over het geheel.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters