HTC HD2 kan Wi-Fi n gebruiken via software tweak

De HTC HD2, HTC’s nieuwe smartphone-vlaggenschip, blijkt naast de gebruikelijke Wi-Fi b/g ook Wi-Fi n te kunnen gebruiken. Via een software-tweak kan deze nieuwe, snellere, versie van Wi-Fi geactiveerd worden.

HTC HD2 piano

De HTC HD2 is sowieso al een erg goed toestel, zo bleek ook wel uit onze recente review, maar dat wordt nog wat beter. Een aantal fanatiekelingen van XDA-developers hebben namelijk ontdekt dat het toestel ook de nieuwe Wi-Fi-standaard ondersteund. Deze standaard, het zogenaamde Wi-Fi n, is nog sneller dan de gebruikelijke Wi-Fi b en g versies. Er is wel één groot nadeel ontdekt, namelijk dat het toestel een stuk sneller leeg raakt als je de snellere verbinding activeert.

Om de tweak uit te voeren moet je wat in je registry gaan klooien, wat niet geheel zonder risico is. Het kan altijd zo zijn dat je telefoon hierdoor het loodje legt, wat natuurlijk jammer is voor een net nieuw toestel. Mocht je het toch willen proberen, dan moet je met een registry-editor naar de key hklm/comm/bcmsddhcd1/parms gaan en de waarde achter 11nModeDisable van 1 naar 0 veranderen.

Bron: SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    De snelheid lijkt me overbodig op het moment, maar puur de ondersteuning van het N netwerk op een mobiel is wel heel handig om een complete overstap naar wifi N te maken, meestal moet je juist door mobieltjes mixed mode draaien op je router.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters