HTC HD2 krijgt geen update naar Windows Phone 7 Series

Medewerkers van Microsoft hebben op het MIX10 evenement eindelijk definitief bevestigd dat de HTC HD2 geen upgrade naar Windows Phone 7 zal ontvangen. Hiermee komt een einde aan maanden van speculaties.

HTC HD2

Al sinds de HD2 in november verscheen waren er bij veel mensen verwachtingen omtrent een eventuele upgrade naar het nieuwe mobiele OS van Microsoft. Dit omdat de HD2 als enige Windows Mobile device leek te voldoen aan de gelekte vereiste minimum specificaties die Microsoft stelt aan de nieuwe generatie Windows Phones. Onder deze eisen vallen onder meer een capacitief touchscreen groter dan 3.5 inch en multi-touch. Nadat Windows Phone 7 Series vorige maand voor het eerst werd gepresenteerd sloeg bij veel mensen de twijfel toe, omdat de HD2 niet de vereiste drie knoppen heeft.

Op het MIX10 evenement, dat nu plaats vindt in Las Vegas, hebben meerdere medewerkers van Microsoft, waaronder Joe Belfiore, hoofdverantwoordelijke voor Windows Phone, bevestigd dat het high-end toestel dus helaas geen upgrade gaat krijgen. Als verklaring wordt gegeven dat de HD2 niet aan de hardware-specificaties voldoet. Op de presentatie die Microsoft vandaag gaf bleek al dat Windows Phone 7 een dedicated camera-knop vereist, hierover beschikt de HD2 niet. Ook is gebleken dat Windows Phone geen verwisselbare storage-cards ondersteund, en de HD2 heeft juist een slot voor een MicroSD-card. Ook heeft de smartphone dus 2 knoppen teveel op de voorzijde.

Microsoft heeft lange tijd ontwijkende antwoorden gegeven over deze kwestie, dit kan wellicht te maken hebben met het feit dat de HTC HD2 volgende week door T-mobile wordt gelanceerd in de Verenigde staten. De verkopen van het Windows Mobile 6.5 toestel zouden negatief beïnvloed kunnen worden, nu blijkt dat de HD2 geen update zal ontvangen. Wel komt er mogelijk nog een upgrade naar Windows Mobile 6.5.3, een relatief kleine upgrade die het OS beter geschikt zou moeten maken voor capacitieve displays en bediening met de vingers.

Bron: Engadget

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters