'HTC heeft streamingdienst MOG overgenomen'

Er gaan geruchten dat HTC bezig is met de overname van de streamingdienst MOG. MOG streamt muziek naar consumenten voor een vast bedrag per maand. De dienst zou worden ondergebracht bij Beats Audio, dat al eerder door HTC werd overgenomen.

Beats Audio

Het Amerikaanse technologie-roddelmedium Businessinsider meent vernomen te hebben dat Beats Audio de muziekdienst MOG heeft overgenomen. Beats Audio is voor meer dan de helft eigendom van fabrikant HTC en daarmee lijkt de Taiwanees een muziekdienst rijker te zijn geworden. Zowel Beats Audio als MOG hebben niet inhoudelijk gereageerd op de geruchten maar de laatstgenoemde weet wel te melden dat het ‘altijd om zich heen kijkt voor nieuwe zakelijke kansen’. MOG heeft een half miljoen geregistreerde gebruikers die tevens klant zullen worden bij Beats Audio.

Volgens Gigaom zijn de twee bedrijven al weken met elkaar in onderhandeling en zijn er over en weer papieren verstuurd om de deal te bekrachtigen. Er gaan al langer geruchten dat HTC ambities heeft in de streaminghoek voor muziek. De fabrikant is namelijk volgens geruchten druk bezig met het opzetten van een eigen dienst en de kans is groot dat MOG hier de basis voor zal leggen. Onduidelijk is nog wanneer de overeenkomst bekend zal worden gemaakt door beide partijen en of er daadwerkelijk een overeenkomst is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters