'HTC Hero vertraagd maar opvolgers zijn al in zicht' – Update 2

De HTC Hero is door een onbekende reden nog niet in de winkels te vinden in ons land. Maar de opvolgers HTC Vigor, HTC Dawn, HTC Tattoo, HTC Interlude en HTC Imagio zijn alweer gesignaleerd.

HTC Hero AAP

Deze week zou de HTC Hero de winkels in gaan in ons land, maar nu blijkt het toestel vertraagd te zijn. Het is niet bekend waardoor dit komt, als mogelijke reden wordt gegeven dat HTC met de introductie een contract met Vodafone zou schenden. Het gerucht gaat dat Vodafone in zijn exclusiviteitsdeal voor de HTC Magic heeft bedongen dat HTC geen Android-telefoons mag introduceren binnen een bepaalde periode na de introductie van de HTC Magic. Hiermee zou Vodafone er zeker van zijn dat de Magic over de toonbank blijft rollen. Een nieuwe telefoon zou de wind uit de zeilen van het toestel gaan nemen en daar zit Vodafone uiteraard niet op te wachten. Tweakers ]meldt dat een andere oorzaak in de software van de Hero zou liggen. Deze zou nog niet klaar zijn en de toestellen zouden nu wachten op een update vanuit HTC alvorens ze de winkels in gaan. Voor de dames heeft HTC wel een roze versie van de Hero in petto die later dit jaar op de markt zal komen.

HTC zou inmiddels al bezig zijn met de verre opvolger van de Hero. Logischerwijs is elke producent bezig met een opvolger, in welke vorm dan ook, van een toestel dat nu op de markt te vinden is. Een gemiddelde ontwikkelingsperiode van een toestel omvat twee jaar en deze keer zijn er ook nieuwe patenten gevonden voor nieuwe HTC-toestellen. Zo zijn er patenten gevonden voor de HTC Vigor, HTC Dawn, HTC Tattoo, HTC Interlude en de HTC Imagio. Specificaties van deze toestellen zijn nog niet bekend, maar het is wel bekend dat we ze volgend jaar kunnen verwachten.

HTC Tattoo 

Update op 28/07/2009 om 10:25:

HTC Nederland heeft vandaag via Twitter laten weten begonnen te zijn met de levering van de Hero. Volgens de producent zullen de winnaars van HTCtje.nl later deze week het toestel in de bus krijgen.

Update op 29/07/2009 om 13:30:

Vodafone heeft tegenover All About Phones verklaard geen overeenkomst te hebben met HTC die de producent zou hinderen in de verkoop van de Hero. Het probleem zou dan ook bij HTC liggen die naar alle waarschijnlijkheid op het laatste moment te maken kreeg onverwachte problemen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters