HTC: “Hoge vraag voor Windows Phone 7-smartphones”

Producent HTC heeft te kennen gegeven dat de vraag voor haar Windows Phone 7-smartphones hoger is dan het aanvankelijk had gedacht. De producent moet alle zeilen bijzetten op de toestellen te produceren. Ook LG en Samsung zien een hogere afzet dan verwacht met hun smartphones.

Windows Phone 7

De website Digitimes weet te melden dat producenten verrast zijn door de vraag naar Windows Phone 7-smartphones. Rondvraag bij de producenten in Korea en Taiwan leert de website dat bijvoorbeeld HTC niet op dergelijk grote afzet had gerekend van haar 7 Trophy. In geheel Europa is de vraag groter dan verwacht waardoor er tekorten ontstaan bij winkels in verschillende landen. Ook de HD7 en de 7 Mozart die bij onze Ooster-buren wordt verkocht lijken het erg goed te doen en inmiddels zijn de eerste batches al uitverkocht. Dit terwijl de introductie van Windows Phone 7 in Amerika voor de deur staat en HTC heeft er dan ook een hard hoofd in dat het aan de vraag kan voldoen. De productiecapaciteit is niet een probleem maar vooral een tekort aan onderdelen spelen producenten parten.

Ook Samsung en LG delen deze optimistische kijk van HTC en weten te melden dat vooral de operators grote vraag hebben voor smartphones met het nieuwe OS van Microsoft. Ook deze producenten hebben moeite met produceren. Samsung kan niet genoeg super-amoled touchscreen produceren voor haar Omnia 7 en LG lijkt ook moeite te hebben om de verschillende onderdelen bij elkaar te krijgen. Al met al lijkt dit erg goed nieuws voor Microsoft aangezien de kritieken wereldwijd relatief lovend zijn en het weer een userbase aan het vergaren is waarop het verder kan inspelen in de toekomst.

Wel lijkt HTC een probleem te hebben met de productie van de 7 Trophy. Veel gebruikers in Europa maken melding van productieproblemen waarbij vocht onder het scherm aan het condenseren is. Andere maken melding van omgedraaide schermen die op het toestel zijn aangebracht. Volgens sommige is HTC dan ook van plan om verschillende batches terug te gaan roepen mochten de problemen aanblijven. De producent zelf heeft nog niet gereageerd op de problemen en ook lijken deze problemen in Nederland nog niet aan de orde te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters