HTC introduceert twee spetterende toestellen

HTC heeft vandaag twee nieuwe smartphones geïntroduceerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Het zijn de Desire 530 en Desire 825. Beide toestellen behoren tot het midrangesegment en worden in mei beschikbaar voor de consument.

Design

HTC Desire 825
micro splash-design

HTC heeft besloten om met de nieuwe Desire-toestellen in te spelen op personalisatie. Dit brengt ons bij het design van de toestellen. Het Taiwanese bedrijf heeft samen met de toestellen de term ‘micro splash-design’ geïntroduceerd. Beide smartphones bevatten een tweekleuren-behuizing waar op de achterkant verfspatten te vinden zijn. HTC claimt dat een machine deze spetters willekeurig op de achterkant heeft geplaatst waardoor elk toestel uniek is.

De behuizingen van de nieuwe toestellen zijn van plastic. Verder heeft HTC een polsband-bevestiging op de achterkant geplaatst om de vrouwelijke koper te bereiken. Deze polsbanden zijn apart verkrijgbaar en zijn geïnspireerd op het design van handtassen.

A16 - Desire 530/630 - Handset - Image - Global - DarkGrey
HTC Desire 530

HTC Desire 530

De HTC Desire 530 is de goedkopere variant van de twee. Het toestel heeft een handzame grootte met een 5 inch hd-scherm aan de voorkant. De processor die erin zit lijkt op papier niet erg indrukwekkend, dit is namelijk een Qualcomm Snapdragon 210-quadcoreprocessor die geklokt is op 1,1 GHz. Verder heeft HTC er 1,5 GB werkgeheugen in gestopt en 16 GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

Een mooie toevoeging aan de Desire 530 is de Boomsound-speaker aan de voorkant. Dit is een HTC feature die je in het midrangesegment niet vaak tegenkomt. Verder zit er een 8-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. Het toestel moet de hele dag rondkomen met zijn 2200 mAh-batterij die niet verwijderbaar is.

HTC Desire 825

Desire 825_Back_StratusRemix0221
HTC Desire 825

De HTC Desire 825 is op papier de betere variant van de Desire 530. Het toestel is een maatje groter en heeft een 5,5 inch hd-scherm aan de voorkant. De 825 heeft iets betere specificaties waardoor het een aantrekkelijker toestel is. Er zit een Qualcomm Snapdragon 400-quadcoreprocessor in die geklokt is op 1,6 GHz. Deze wordt ondersteund door 2 GB werkgeheugen en 16 GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

De Desire 825 heeft net als de 530 een Boomsound-speaker aan de voorkant, maar deze is voorzien van Dolby geluidstechnologie. Dit zorgt volgens HTC voor beter geluid. Daarnaast bevat het toestel ook high-res audio-ondersteuning via de 3.5mm-poort. De HTC Desire 825 heeft een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. De resolutie aan de achterkant gaat dus een stuk omhoog als je voor de Desire 825 kiest in plaats van de Desire 530. Het toestel heeft een 2700 mAh-batterij. Deze grotere accu heeft te maken met het grotere scherm en de snellere processor.

Beide toestellen draaien op de nieuwste Android-versie; 6.0 Marshmallow. Dit zal zorgen voor een snelle, maar vooral goed-beveiligde Android-ervaring. De HTC Desire 530 en 825 zijn vanaf mei verkrijgbaar. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt door HTC.

HTC Desire 630

Als laatste is er ook nog een HTC Desire 630 gepresenteerd, maar daarvan is het niet zeker of deze naar Nederland komt. HTC Nederland heeft deze niet in zijn persbericht vermeld dus we gaan daar voorlopig niet vanuit. De Desire 630 heeft een 5 inch hd-scherm 2 GB werkgeheugen en een Snapdragon 410-processor. Het design is gelijk aan dat van de andere twee toestellen.

Bron: HTC

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters