'HTC komt dit jaar met drie Windows Phone 8-smartphones'

Volgens The Verge zal HTC dit jaar met drie Windows Phone 8-smartphones op de proppen gaan komen. De Zenith zal het high-end model gaan worden, de Accord de midrange en de Rio de low-end variant.

De bron heeft van een betrouwbare bron vernomen wat HTC’s plannen zijn dit jaar voor Windows Phone 8. Nadat de CEO van de fabrikant zich kort na de bekendmaking van het nieuwe OS liet ontglippen dat HTC het platform zal blijven ondersteunen, lijkt nu duidelijk te zijn hoe HTC dat gaat doen. De fabrikant zal dit jaar met drie smartphones op basis van het vernieuwde OS op de proppen gaan komen, waarbij er een high-end, midrange en een low-end variant in de markt gezet worden.

Het paradepaardje moet de Zenith gaan worden. Dit toestel beschikt over een 4.7-inch scherm met een 720p resolutie. De telefoon heeft een Super LCD 2-touchscreen dat we ook van de HTC One X kennen. Daarnaast is een 8-megapixelcamera in het toestel aanwezig en een snelle internetverbinding. Opmerkelijk genoeg zal de telefoon over een quadcore Qualcomm Snapdragon-processor beschikken, wat doet vermoeden dat fabrikanten nu kunnen kiezen tussen quadcore en dualcore voor Windows Phone 8. Qua vormgeving doet het toestel aan de HTC One X denken, en qua specificaties dus ook.

De midrange variant zal de Accord gaan worden. Dit toestel beschikt over een 4.3-inch touchscreen met 720p resolutie. Ook het zelfde scherm als van de Zenith zal in toestel terug te vinden zijn, tezamen met 1GB aan ram, NFC en een dualcore-processor. De Qualcomm S4-processor zal waarschijnlijk in dit toestel zijn werk gaan doen.

Helemaal onderaan de lijn vinden we de HTC Rio. Dit toestel zal over een 4-inch WVGA-scherm gaan beschikken en moet de onderkant van de markt gaan bedienen. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera, 512MB ram en een dualcore S4-processor. De telefoon kan in 720p video’s opnemen en zal rond de 200 dollar moeten gaan kosten.

De toestellen komen vanaf oktober op de markt, waarbij de Zenith als laatste aanbod zal komen richting het einde van het jaar. Afbeeldingen van de telefoons zijn nog niet naar buiten gekomen.

Windows Phone 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    HTC doet het goed laatste tijd, ik ben blij met mijn OneX, maar misschien volgend jaar maar toch ook een WMP8 gaan aanschaffen , gewoon omdat het kan.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters