'HTC komt dit jaar met drie Windows Phone 8-smartphones'

Volgens The Verge zal HTC dit jaar met drie Windows Phone 8-smartphones op de proppen gaan komen. De Zenith zal het high-end model gaan worden, de Accord de midrange en de Rio de low-end variant.

De bron heeft van een betrouwbare bron vernomen wat HTC’s plannen zijn dit jaar voor Windows Phone 8. Nadat de CEO van de fabrikant zich kort na de bekendmaking van het nieuwe OS liet ontglippen dat HTC het platform zal blijven ondersteunen, lijkt nu duidelijk te zijn hoe HTC dat gaat doen. De fabrikant zal dit jaar met drie smartphones op basis van het vernieuwde OS op de proppen gaan komen, waarbij er een high-end, midrange en een low-end variant in de markt gezet worden.

Het paradepaardje moet de Zenith gaan worden. Dit toestel beschikt over een 4.7-inch scherm met een 720p resolutie. De telefoon heeft een Super LCD 2-touchscreen dat we ook van de HTC One X kennen. Daarnaast is een 8-megapixelcamera in het toestel aanwezig en een snelle internetverbinding. Opmerkelijk genoeg zal de telefoon over een quadcore Qualcomm Snapdragon-processor beschikken, wat doet vermoeden dat fabrikanten nu kunnen kiezen tussen quadcore en dualcore voor Windows Phone 8. Qua vormgeving doet het toestel aan de HTC One X denken, en qua specificaties dus ook.

De midrange variant zal de Accord gaan worden. Dit toestel beschikt over een 4.3-inch touchscreen met 720p resolutie. Ook het zelfde scherm als van de Zenith zal in toestel terug te vinden zijn, tezamen met 1GB aan ram, NFC en een dualcore-processor. De Qualcomm S4-processor zal waarschijnlijk in dit toestel zijn werk gaan doen.

Helemaal onderaan de lijn vinden we de HTC Rio. Dit toestel zal over een 4-inch WVGA-scherm gaan beschikken en moet de onderkant van de markt gaan bedienen. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera, 512MB ram en een dualcore S4-processor. De telefoon kan in 720p video’s opnemen en zal rond de 200 dollar moeten gaan kosten.

De toestellen komen vanaf oktober op de markt, waarbij de Zenith als laatste aanbod zal komen richting het einde van het jaar. Afbeeldingen van de telefoons zijn nog niet naar buiten gekomen.

Windows Phone 8

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters