'HTC komt dit jaar met drie Windows Phone 8-smartphones'

Volgens The Verge zal HTC dit jaar met drie Windows Phone 8-smartphones op de proppen gaan komen. De Zenith zal het high-end model gaan worden, de Accord de midrange en de Rio de low-end variant.

De bron heeft van een betrouwbare bron vernomen wat HTC’s plannen zijn dit jaar voor Windows Phone 8. Nadat de CEO van de fabrikant zich kort na de bekendmaking van het nieuwe OS liet ontglippen dat HTC het platform zal blijven ondersteunen, lijkt nu duidelijk te zijn hoe HTC dat gaat doen. De fabrikant zal dit jaar met drie smartphones op basis van het vernieuwde OS op de proppen gaan komen, waarbij er een high-end, midrange en een low-end variant in de markt gezet worden.

Het paradepaardje moet de Zenith gaan worden. Dit toestel beschikt over een 4.7-inch scherm met een 720p resolutie. De telefoon heeft een Super LCD 2-touchscreen dat we ook van de HTC One X kennen. Daarnaast is een 8-megapixelcamera in het toestel aanwezig en een snelle internetverbinding. Opmerkelijk genoeg zal de telefoon over een quadcore Qualcomm Snapdragon-processor beschikken, wat doet vermoeden dat fabrikanten nu kunnen kiezen tussen quadcore en dualcore voor Windows Phone 8. Qua vormgeving doet het toestel aan de HTC One X denken, en qua specificaties dus ook.

De midrange variant zal de Accord gaan worden. Dit toestel beschikt over een 4.3-inch touchscreen met 720p resolutie. Ook het zelfde scherm als van de Zenith zal in toestel terug te vinden zijn, tezamen met 1GB aan ram, NFC en een dualcore-processor. De Qualcomm S4-processor zal waarschijnlijk in dit toestel zijn werk gaan doen.

Helemaal onderaan de lijn vinden we de HTC Rio. Dit toestel zal over een 4-inch WVGA-scherm gaan beschikken en moet de onderkant van de markt gaan bedienen. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera, 512MB ram en een dualcore S4-processor. De telefoon kan in 720p video’s opnemen en zal rond de 200 dollar moeten gaan kosten.

De toestellen komen vanaf oktober op de markt, waarbij de Zenith als laatste aanbod zal komen richting het einde van het jaar. Afbeeldingen van de telefoons zijn nog niet naar buiten gekomen.

Windows Phone 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    HTC doet het goed laatste tijd, ik ben blij met mijn OneX, maar misschien volgend jaar maar toch ook een WMP8 gaan aanschaffen , gewoon omdat het kan.

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters