'HTC komt dit MWC met twee Facebook-telefoons'

Geruchten over een Facebook-telefoon zijn niet nieuw, maar ook niet echt concreet meestal. Nu is dat wel het geval, met een gerucht over niet één maar zelfs twee Facebook-toestellen van HTC.

Facebook mobiel icoon

De site die ook de eerste geruchten over de Nexus S onthulde, City AM, heeft nu wat concrete informatie over toestellen met een Facebook-merk erop. Tenminste, dat claimt de site, zo valt te lezen via The Next Web. Het zou om een tweetal toestellen uit de stal van HTC gaan, die een aangepaste versie van Android draaien met daarin natuurlijk betere integratie van, je raad het al, Facebook.

Wat extra informatie biedt Unwired View: De toestellen moeten in de kleuren van Facebook uitkomen en zijn bijna volledig gebaseerd op het concept van cloud-computing. Er zou nauwelijks geheugen aanwezig zijn en contacten, multimedia en andere gegevens zullen allemaal via het internet beschikbaar zijn. Ook foto’s die genomen worden komen direct in de cloud terecht, zoals dat ook al mogelijk is met Windows Phone 7-modellen. Verder zouden de toestellen erg gericht zijn op locatieservices, met bijvoorbeeld automatische check-in’s op locaties en kortingsbonnen die afhankelijk van je locatie naar je toe gestuurd worden. Berichten zullen, net als bij Facebook zelf, in een ‘unified inbox’ terecht komen. Daar kun je waarschijnlijk niet alleen sms’jes en mailtjes lezen, maar bijvoorbeeld ook IM-berichten en Facebook-berichten.

De twee hoofdbetrokkenen bij het project zijn volgens de geruchten Joe Hewitt en Matthew Papakipos. Beiden zijn ze vooral bekend met het creëren van web-interfaces: Hewitt was een ontwikkelaar voor Firefox en creëerde de Facebook-app voor de iPhone en Papakipos was een belangrijke speler in het team achter Google’s Chrome-browser.

De keuze voor HTC lijkt een logische, omdat het bedrijf niet vies is van het nodige ODM-werk. De producent begon ooit als naamloze producent die toestellen voor grote bedrijven produceerde en maakte ook de eerste Google-telefoon in de vorm van de Nexus One. Zelfs voor concurrent Sony Ericsson produceerde HTC een toestel: de Xperia X1.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters