'HTC komt dit MWC met twee Facebook-telefoons'

Geruchten over een Facebook-telefoon zijn niet nieuw, maar ook niet echt concreet meestal. Nu is dat wel het geval, met een gerucht over niet één maar zelfs twee Facebook-toestellen van HTC.

Facebook mobiel icoon

De site die ook de eerste geruchten over de Nexus S onthulde, City AM, heeft nu wat concrete informatie over toestellen met een Facebook-merk erop. Tenminste, dat claimt de site, zo valt te lezen via The Next Web. Het zou om een tweetal toestellen uit de stal van HTC gaan, die een aangepaste versie van Android draaien met daarin natuurlijk betere integratie van, je raad het al, Facebook.

Wat extra informatie biedt Unwired View: De toestellen moeten in de kleuren van Facebook uitkomen en zijn bijna volledig gebaseerd op het concept van cloud-computing. Er zou nauwelijks geheugen aanwezig zijn en contacten, multimedia en andere gegevens zullen allemaal via het internet beschikbaar zijn. Ook foto’s die genomen worden komen direct in de cloud terecht, zoals dat ook al mogelijk is met Windows Phone 7-modellen. Verder zouden de toestellen erg gericht zijn op locatieservices, met bijvoorbeeld automatische check-in’s op locaties en kortingsbonnen die afhankelijk van je locatie naar je toe gestuurd worden. Berichten zullen, net als bij Facebook zelf, in een ‘unified inbox’ terecht komen. Daar kun je waarschijnlijk niet alleen sms’jes en mailtjes lezen, maar bijvoorbeeld ook IM-berichten en Facebook-berichten.

De twee hoofdbetrokkenen bij het project zijn volgens de geruchten Joe Hewitt en Matthew Papakipos. Beiden zijn ze vooral bekend met het creëren van web-interfaces: Hewitt was een ontwikkelaar voor Firefox en creëerde de Facebook-app voor de iPhone en Papakipos was een belangrijke speler in het team achter Google’s Chrome-browser.

De keuze voor HTC lijkt een logische, omdat het bedrijf niet vies is van het nodige ODM-werk. De producent begon ooit als naamloze producent die toestellen voor grote bedrijven produceerde en maakte ook de eerste Google-telefoon in de vorm van de Nexus One. Zelfs voor concurrent Sony Ericsson produceerde HTC een toestel: de Xperia X1.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters