HTC komt met applicatie die telefoon ‘opruimt’

Naast de HTC 10 komt HTC met nog een andere aankondiging: Boost+, een applicatie die naar eigen zeggen de rommel op je telefoon opruimt en die elk Android-toestel een stuk sneller maakt.

Troep

De applicatie verwijderd onnodige data, zoals temp files en cache-data, maar volgens HTC ruimt het ook ‘advertising clutter’ op, waarmee overbodige advertenties bedoeld worden. Naast schoonmaken geeft de app je ook meer controle over je toestel. Zo kunnen er dankzij Boost+ wachtwoorden op applicaties worden gezet en word je automatisch herinnert aan applicaties die je al een tijdje niet gebruikt hebt, zodat je deze eventueel kunt verwijderen om zo nog meer geheugen vrij te maken.

Meer geheugen

Een andere functie die de applicatie aanbiedt om je geheugen te vergroten is Smartboost, maar een groot deel van het publiek gelooft hier niet in. Deze functie sluit namelijk taken af, en Android brengt  afgebroken taken vaak uit zichzelf opnieuw op gang. In het dashboard geeft Boost+ geeft de gebruiker een mooi overzicht over het beschikbare geheugen. Zo kan deze op elk moment zien welk percentage RAM er nog over is.

HTC 10

De applicatie is vanaf 14 april verkrijgbaar in de Google Play-store, voor elk toestel dat op Android Lollipop of hoger draait. De HTC 10 zal vanaf begin mei verkrijgbaar zijn in Nederland en zal de applicatie standaar bevatten. Benieuwd naar het toestel? Lees hier onze handson.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters