HTC komt met applicatie die telefoon ‘opruimt’

Naast de HTC 10 komt HTC met nog een andere aankondiging: Boost+, een applicatie die naar eigen zeggen de rommel op je telefoon opruimt en die elk Android-toestel een stuk sneller maakt.

Troep

De applicatie verwijderd onnodige data, zoals temp files en cache-data, maar volgens HTC ruimt het ook ‘advertising clutter’ op, waarmee overbodige advertenties bedoeld worden. Naast schoonmaken geeft de app je ook meer controle over je toestel. Zo kunnen er dankzij Boost+ wachtwoorden op applicaties worden gezet en word je automatisch herinnert aan applicaties die je al een tijdje niet gebruikt hebt, zodat je deze eventueel kunt verwijderen om zo nog meer geheugen vrij te maken.

Meer geheugen

Een andere functie die de applicatie aanbiedt om je geheugen te vergroten is Smartboost, maar een groot deel van het publiek gelooft hier niet in. Deze functie sluit namelijk taken af, en Android brengt  afgebroken taken vaak uit zichzelf opnieuw op gang. In het dashboard geeft Boost+ geeft de gebruiker een mooi overzicht over het beschikbare geheugen. Zo kan deze op elk moment zien welk percentage RAM er nog over is.

HTC 10

De applicatie is vanaf 14 april verkrijgbaar in de Google Play-store, voor elk toestel dat op Android Lollipop of hoger draait. De HTC 10 zal vanaf begin mei verkrijgbaar zijn in Nederland en zal de applicatie standaar bevatten. Benieuwd naar het toestel? Lees hier onze handson.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters