HTC komt met de ChaCha, Salsa en Wildfire S

HTC heeft vandaag naast twee high-end-telefoons ook drie wat goedkopere telefoons aangekondigd: de Wildfire S, ChaCha en Salsa. De laatste twee toestellen worden door HTC op de markt gezet als Facebook-telefoons.

HTC Wildfire S

De eerste telefoon is de Wildfire S, die uiteraard de razendpopulaire Wildfire moet opvolgen. De telefoon is uitgerust met een 600MHz-processor die niet nader benoemd wordt door HTC en wordt net als de Desire S meer gericht op zijn design. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera en is natuurlijk uitgerust met een volledige mediaspeler, die overigens geen DivX en Xvid kan afspelen. De Wildfire S is in staat via Wi-Fi b, g of n met een draadloos netwerk te verbinden en natuurlijk kun je ook met de telefoon op het UMTS-netwerk terecht. De Android-versie van de Wildfire wordt niet door HTC gespecificeerd, maar we kunnen er vanuit gaan dat het om Android 2.3.3 gaat, aangezien dat de versie is die op de ChaCha en Salsa draait.

De Wildfire S zal beschikbaar zijn in mei en zal een prijskaartje van €279,- omgehangen krijgen.

HTC ChaCha

De HTC ChaCha is de eerste Facebook-telefoon van HTC en is uitgerust met een Facebook-knop waarmee je snel toegang tot diverse Facebook-functies krijgt. Daarnaast zijn er een aantal extra Facebook-widgets op het toestel beschikbaar. Het toestel heeft om nog makkelijker updates te typen een qwerty-toetsenbord als aanvulling op zijn 2,4″ HVGA-scherm. Daarnaast is het toestel voorzien van twee camera’s: een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera aan de voorkant zodat je kunt videobellen.

De ChaCha zal in juni beschikbaar zijn. Daarbij rekent HTC je een prijs van €299,-.

HTC Salsa

Ook de Salsa is een Facebook-telefoon, met de bijbehorende knop en widgets. Maar dit keer zonder een qwerty-toetsenbord en met een groter scherm. Het scherm heeft een doorsnede van 3,4″ en een HVGA-resolutie (320×480). Het toestel draait verder gewoon op Gingerbread met de HTC Sense UI er overheen, en is uitgerust met alle communicatiestandaarden die daarbij horen. Dit toestel speelt verder DivX en xVid af en heeft twee camera’s, namelijk een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera om te videobellen.

De Salsa heeft een adviesprijs van €369,- en zal in juli in de winkels liggen.

HTC ChaCha front

 

HTC Salsa front

 

HTC Wildfire S front

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters