HTC komt met de ChaCha, Salsa en Wildfire S

HTC heeft vandaag naast twee high-end-telefoons ook drie wat goedkopere telefoons aangekondigd: de Wildfire S, ChaCha en Salsa. De laatste twee toestellen worden door HTC op de markt gezet als Facebook-telefoons.

HTC Wildfire S

De eerste telefoon is de Wildfire S, die uiteraard de razendpopulaire Wildfire moet opvolgen. De telefoon is uitgerust met een 600MHz-processor die niet nader benoemd wordt door HTC en wordt net als de Desire S meer gericht op zijn design. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera en is natuurlijk uitgerust met een volledige mediaspeler, die overigens geen DivX en Xvid kan afspelen. De Wildfire S is in staat via Wi-Fi b, g of n met een draadloos netwerk te verbinden en natuurlijk kun je ook met de telefoon op het UMTS-netwerk terecht. De Android-versie van de Wildfire wordt niet door HTC gespecificeerd, maar we kunnen er vanuit gaan dat het om Android 2.3.3 gaat, aangezien dat de versie is die op de ChaCha en Salsa draait.

De Wildfire S zal beschikbaar zijn in mei en zal een prijskaartje van €279,- omgehangen krijgen.

HTC ChaCha

De HTC ChaCha is de eerste Facebook-telefoon van HTC en is uitgerust met een Facebook-knop waarmee je snel toegang tot diverse Facebook-functies krijgt. Daarnaast zijn er een aantal extra Facebook-widgets op het toestel beschikbaar. Het toestel heeft om nog makkelijker updates te typen een qwerty-toetsenbord als aanvulling op zijn 2,4″ HVGA-scherm. Daarnaast is het toestel voorzien van twee camera’s: een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera aan de voorkant zodat je kunt videobellen.

De ChaCha zal in juni beschikbaar zijn. Daarbij rekent HTC je een prijs van €299,-.

HTC Salsa

Ook de Salsa is een Facebook-telefoon, met de bijbehorende knop en widgets. Maar dit keer zonder een qwerty-toetsenbord en met een groter scherm. Het scherm heeft een doorsnede van 3,4″ en een HVGA-resolutie (320×480). Het toestel draait verder gewoon op Gingerbread met de HTC Sense UI er overheen, en is uitgerust met alle communicatiestandaarden die daarbij horen. Dit toestel speelt verder DivX en xVid af en heeft twee camera’s, namelijk een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera om te videobellen.

De Salsa heeft een adviesprijs van €369,- en zal in juli in de winkels liggen.

HTC ChaCha front

 

HTC Salsa front

 

HTC Wildfire S front

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters