HTC komt met de ChaCha, Salsa en Wildfire S

HTC heeft vandaag naast twee high-end-telefoons ook drie wat goedkopere telefoons aangekondigd: de Wildfire S, ChaCha en Salsa. De laatste twee toestellen worden door HTC op de markt gezet als Facebook-telefoons.

HTC Wildfire S

De eerste telefoon is de Wildfire S, die uiteraard de razendpopulaire Wildfire moet opvolgen. De telefoon is uitgerust met een 600MHz-processor die niet nader benoemd wordt door HTC en wordt net als de Desire S meer gericht op zijn design. Het toestel heeft een 5-megapixelcamera en is natuurlijk uitgerust met een volledige mediaspeler, die overigens geen DivX en Xvid kan afspelen. De Wildfire S is in staat via Wi-Fi b, g of n met een draadloos netwerk te verbinden en natuurlijk kun je ook met de telefoon op het UMTS-netwerk terecht. De Android-versie van de Wildfire wordt niet door HTC gespecificeerd, maar we kunnen er vanuit gaan dat het om Android 2.3.3 gaat, aangezien dat de versie is die op de ChaCha en Salsa draait.

De Wildfire S zal beschikbaar zijn in mei en zal een prijskaartje van €279,- omgehangen krijgen.

HTC ChaCha

De HTC ChaCha is de eerste Facebook-telefoon van HTC en is uitgerust met een Facebook-knop waarmee je snel toegang tot diverse Facebook-functies krijgt. Daarnaast zijn er een aantal extra Facebook-widgets op het toestel beschikbaar. Het toestel heeft om nog makkelijker updates te typen een qwerty-toetsenbord als aanvulling op zijn 2,4″ HVGA-scherm. Daarnaast is het toestel voorzien van twee camera’s: een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera aan de voorkant zodat je kunt videobellen.

De ChaCha zal in juni beschikbaar zijn. Daarbij rekent HTC je een prijs van €299,-.

HTC Salsa

Ook de Salsa is een Facebook-telefoon, met de bijbehorende knop en widgets. Maar dit keer zonder een qwerty-toetsenbord en met een groter scherm. Het scherm heeft een doorsnede van 3,4″ en een HVGA-resolutie (320×480). Het toestel draait verder gewoon op Gingerbread met de HTC Sense UI er overheen, en is uitgerust met alle communicatiestandaarden die daarbij horen. Dit toestel speelt verder DivX en xVid af en heeft twee camera’s, namelijk een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een VGA-camera om te videobellen.

De Salsa heeft een adviesprijs van €369,- en zal in juli in de winkels liggen.

HTC ChaCha front

 

HTC Salsa front

 

HTC Wildfire S front

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters