HTC komt met de HTC Desire en de HTC Legend

HTC heeft twee nieuwe Android-telefoons aangekondigd die beide op Android 2.1 zullen gaan lopen. De HTC Desire beschikt over een 1GHz-processor en de HTC Legend moet het doen met een 600Mhz-processor.

HTC Desire

HTC heeft vandaag ook van zich laten horen in Barcelona vanuit het Mobile World Congress. De producent kondigt in totaal drie nieuwe telefoons aan en een update voor haar Sense-interface. De eerste twee telefoons zijn Android-telefoons die beide op Android 2.1 zullen gaan lopen. De HTC Desire, eerder bekend als de Bravo, is qua hardware bijna gelijk aan de HTC HD2. Zo beschikt het toestel over een 1GHz-processor van Qualcomm en is er 512MB rom aanwezig en 576MB ram. Het toestel heeft verder een 3.7-inch AMOLED-scherm met een WVGA-resolutie. Ook weet HTC te melden dat er een 5-megapixelcamera in het toestel zal zitten die tevens voorzien is van een LED. Uiteraard mag aGPS, Bluetooth, HSDPA en Wifi niet ontbreken. De HTC Desire is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van dit jaar en zal 499 euro gaan kosten.

Met de nieuwe versie van HTC Sense blijft HTC zich focussen op het verbeteren van interactie met de meest belangrijke contacten van de gebruiker. Dit onder meer met de nieuwe HTC Friend Stream-applicatie en -widget. Hiermee worden alle updates en nieuwsfeeds via sociale netwerken als Facebook, Twitter en Flickr in één ‘stream’ verzameld. Naast Friend Stream, kunnen contacten worden ingedeeld in specifieke groepen. Daarnaast is er een nieuwsapplicatie en widget aan HTC Sense toegevoegd en is er via een icoon snel toegang tot de zeven verschillende homescreens. Ook ondersteunt Sense nu multitouch-input.

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Desire

 

HTC Legend

De HTC Legend was al veelvuldig uitgelekt maar inmiddels heeft HTC het toestel ook officieel bekend gemaakt. Eerder al was KPN de fabrikant voor met de bekendmaking van het toestel en nu mag de producent er zelf ook mee pronken. De Legend krijgt een 600Mhz-processor en krijgt daarnaast de beschikking over HSDPA, Wifi en aGPS. Ook Bluetooth zal op het toestel aanwezig zijn en de vernieuwde TouchFlo-interface keert weer terug naar Android 2.1. Volgens HTC krijgt de telefoon 512MB rom en 384MB ram mee wat de prestaties van het toestel zou moeten garanderen. Het scherm is 3.2-inch bgroot en bevat wederom een AMOLED-display. De resolutie van de Legend komt uit op HVGA. Tot slot weet de producent ook te melden dat er een 5-megapixelcamera aanwezig is op de Legend en een trackpad.

De consumentenadviesprijs van de HTC Legend bedraagt 449,00 en hiervoor krijg je een telefoon terug die uit een enkele frame is gemaakt vanuit aluminium. De telefoon moet rond maart in de winkels liggen.

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

HTC Legend

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters