HTC komt met eigen Android-navigatie voor haar telefoons

Tijdens een Q&A met de country manager van HTC Benelux werd duidelijk dat HTC een eigen applicatie heeft gemaakt om te navigeren voor haar nieuwe smartphone. De applicaties maken gebruik van offline kaarten en bestaan naast Google Maps en Google Navigation

Tijdens een kortte Q&A na afloop van de persconferentie van HTC in Londen wist Country Manager Mark Moons van de Benelux meer informatie te verschaffen over de nieuwe kaarten en navigatie die de producent zelf meelevert op haar nieuwe Sense-telefoons. Moons wist aan All About Phones te vertellen dat de fabrikant met de HTC Desire HD en Desire Z een nieuwe kaartenapplicatie mee zal gaan leveren die naast de huidige Google Maps-applicatie geleverd zal worden op HTC-smartphones. De nieuwe applicatie van HTC beschikt over locale offline kaarten van Nederland en volgens Moons kunnen nieuwe kaarten van omringende landen of geheel West-Europa voor een extra vergoeding aangekocht worden. De kaarten worden geïnstalleerd op het eigen geheugen van de telefoons en kunnen dus zonder data gebruikt worden. Een ander bijkomend voordeel is volgens Moons dat je geen internet nodig hebt om andere gebieden te laden en zo om je heen te kijken waar je precies in de buurt van bent. Ook laden de kaarten stukken sneller dan die van Google aangezien ze van het eigen geheugen geladen worden.

De Country Manager kon nog niet vertellen hoeveel de additionele kaarten zullen gaan kosten. Duidelijk is wel dat ook extra services erop beschikbaar zouden zijn zoals flitspalen en anderen. De kaarten worden volgens Moons van meerdere bronnen aangekocht om zo optimale kwaliteit te kunnen garanderen. Vooralsnog zal de nieuwe navigatie alleen op het Android OS beschikbaar zijn naast Google Maps en Google Navigation. Alleen de Desire Z en de Desire HD zullen de navigatie gaan krijgen vooralsnog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rick -

  ik heb een HTC Desire Z, maar geen navigatie software,
  waar zou ik dit moeten vinden en hoe kan ik het anders ophalen/installeren.
  ik vind Google navigatie naelijk helemaal niet zo goed werken.

  1. Christel -

   Hallo Guido,

   Beetje late reactie waarschijnlijk, maar ik krijg van de week een HTC Rhyme en ben benieuwd naar de gratis (offline) navigatie waar jij het over hebt. Kun je die zo downloaden? En zo ja, waar dan?

 2. HTC-freak -

  Vind dit geen goeie zet van HTC, Google navigatie werkt super ook als is het nog een beta versie. Dus waarom een eigen navigatie op de Android toestellen..?? Geld verdienen..?? Er zijn toch al geboeg navigatie applicaties. Ze moeten niet te veel van hun zelf gaan toevoegen vind ik. De Sense is al meer dan genoeg.

Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters