HTC komt met Flyer – de eerste tablet van HTC

Nu alle grote telefoonproducenten ook beginnen te vechten om een plekje op de tabletmarkt kon ook HTC niet achterblijven. Daarom kondigde HTC vandaag de Flyer aan, een 7-inch tablet met HTC Sense.

HTC Flyer

De Flyer is een tablet van 7-inch met een aluminium body. De resolutie van het scherm is 1024 x 600 en het werkt capicitief. Wel heeft HTC ervoor gekozen om een pen mee te leveren die met het scherm overweg kan. Zij willen dit gebruiken voor de nieuwe invoermethode, HTC Scribe.

Scribe is een invoermethode waarmee volgens HTC de gebruikers het natuurlijke schrijven zullen herontdekken. Notities nemen, contracten ondertekenen en tekeningen maken zou erg gemakkelijk moeten gaan. HTC voegt aan de Scribe-technologie ook nog Timemark toe. Een techniek die audio-opnames en geschreven tekst combineert. Hierdoor wordt het mogelijk om bij het terugluisteren van een opname ook gelijk de juiste geschreven aantekeningen in beeld te krijgen.

De HTC Flyer is uitgerust met een Qualcomm processor van 1,5 GHz. Hiermee zet HTC de tablet neer met de snelste kern. Wat opvalt is wel dat HTC de keuze heeft gemaakt voor een processor met een enkele kern waar veel concurrenten inzetten op de dubbele kern. Hierdoor is het nog afwachten hoe het toestel om zal gaan met multi-tasking. Ook over een 3G-verbinding kan de tablet beschikken om zo mobiel te internetten.

HTC Flyer achterkant

Op de Flyer komt HTC met haar eigen Sense. Deze tablet versie van Sense gaat werken met een 3D homescreen waarop een carrousel te zien zal zijn met daarin een aantal zelf gekozen widgets. Verder komt de Flyer met ondersteuning voor Flash 10 en HTML 5 wat het surfen over alle websites soepel mogelijk moet maken. Wat wel opvalt is dat de Flyer met de 2.3 Gingerbread uitvoering van Android komt. Een opvallende keuze voor op een tablet waar de meeste andere fabrikanten kiezen voor Android 3.0 Honeycomb.

HTC richt zich verder op video calling met Skype mobile en op cloud gaming met OnLive. OnLive moet het mogelijk maken om videogames af te spelen op een televisie of desktop zonder aanschaf van extra hardware of software. Ook het direct spelen op de tablet is mogelijk waarbij op het OnLive platform games als Assassin’s Creed Brotherhood, NBA 2K11 en Lego Harry Potter beschikbaar komen.

De Flyer zal per mei beschikbaar komen. Prijzen zijn nog niet bekend.

HTC Flyer

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters