HTC komt met nieuwe camera voor One M9

HTC heeft een variant van de One M9 bekend gemaakt met een nieuwe camera erin. De HTC One M9 Prime Camera Edition heeft een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie en heeft verder veel weg van de One M9.

Met de HTC 10 heeft HTC voor het eerst sinds tijden weer een goede camera in zijn topsmartphone gestopt. De HTC One M9, die nog steeds verkrijgbaar is, moest het doen met een beduidend mindere camera. Met een nieuwe variant van die M9 hoopt HTC dat nu deels recht te zetten.

Vernieuwde camera

De meest in het oog springende verandering in de HTC One M9 Prime Camera Edition is natuurlijk die nieuwe camera. Het gaat om een 13-megapixelsensor met optische beeldstabilisatie en een diafragma van f/2.0. Dat zijn dezelfde cameraspecificaties als in de One A9, maar HTC vertelt niet of die twee smartphones ook dezelfde camera hebben. Dat blijft dus nog even gissen, net als de kwaliteit van de nieuwe camera.

Wat we wel weten, is dat HTC op softwaregebied het nodige heeft gedaan om de camera op te leuken. In een speciale pro-modus kun je bijvoorbeeld RAW-beelden schieten en de meeste belangrijke instellingen zelf aanpassen. Die functies zijn overigens ook allemaal aanwezig op de HTC 10. De selfiecamera van de HTC One M9 Prime Camera Edition beschikt over de UltraPixel-technologie, maar vreemd genoeg specificeert HTC niet wat voor resolutie de sensor heeft.

Kleine downgrade

HTC One M9 Prime Camera EditionDe camera is verreweg de grootste verandering, maar ook los daarvan heeft HTC het een en ander veranderd. De geplaagde Snapdragon 810-processor is ingewisseld voor een MediaTek Helio X10-model. Dat is een 2,2GHz-octacoreprocessor met Cortex A53-kernen die qua prestaties wat minder scoort dan de Snapdragon 810. Ook het werkgeheugen heeft het moeten ontgelden: de gewone M9 is voorzien van 3GB RAM terwijl de Prime Camera Edition het moet doen met 2GB. Verder zijn de specificaties grotendeels hetzelfde gebleven. De telefoon heeft een 5-inch full HD-scherm, een 2840mAh-accu en twee BoomSound-speakers aan de voorkant.

Het ontwerp is identiek aan dat van de HTC One M9. Dat wil zeggen dat de telefoon een aluminium unibody heeft die met een dubbele finish afgewerkt is en van achteren licht gekromd is. De afmetingen van de telefoon zijn ook hetzelfde gebleven, wat ervoor zorgt dat de One M9 Prime Camera Edition zeer waarschijnlijk compatibel is met accessoires van de One M9.

De HTC One M9 Prime Camera Edition is vanaf 2 mei in Nederland verkrijgbaar met een adviesprijs van €449. Vooralsnog is HTC alleen van plan de kleur gunmetal gray naar Nederland te brengen.

HTC One M9 Prime Camera Edition

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters