'HTC komt met tablet op basis van Chrome OS'

HTC lijkt voor Google een tablet te gaan bouwen op basis van het nieuwe Chrome OS van Google. Het apparaat is volgens geruchten bedoeld voor de Amerikaanse markt en zal met provider Verizon vanaf november verkocht gaan worden.

HTC lijkt wederom een samenwerking met Google aan te zijn gegaan voor de bouw van een tablet. Het zou wederom gaan om een ODM-overeenkomst waarbij HTC de fabrikant is terwijl het apparaat zelf wordt verkocht als een Google-apparaat net zoals dat ook met de Nexus One was overeengekomen. Volgens de bron zal de tablet van Google op het nieuwe Chrome OS gaan lopen dat eind dit jaar daadwerkelijk de markt op moet gaan komen. Chrome OS is een web-based OS waarbij alles via een browser-interface gaat en alle diensten in de cloud van Google zitten. Hiervoor is dus een actieve internetverbinding vaak nodig om applicaties te kunnen openen en bestanden te kunnen bereiken. Onduidelijk is wat voor specificaties de tablet mee zal gaan krijgen maar men weet te speculeren dat de NVidia Tegra 2 chip in het apparaat zal zitten en een scherm met een resolutie van 1280×720 en uiteraard een multi-touch laag er overheen. Ook de 2GB rRAM en 32GB intern geheugen middels een SSD zijn nog geruchten en niet bevestigd. Uiteraard zal dus door het OS ook Wi-Fi, Bluetooth, aGPS en UMTS in het apparaat terug te vinden zijn en eventueel ook een webcam.

Volgens de bron zal het apparaat op 26 november de verkoop in gaan wat zwarte vrijdag in Amerika is. Dit is een dag dat alle winkels flinke kortingen geven en acties houden op veel producten en Google zou hierop handig willen inspelen met haar tablet van HTC. De tablet zal door provider Verizon verkocht gaan worden en er lijken geen intenties te zijn om het apparaat nog buiten de VS te gaan voeren.

Google HTC Tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. UbuntuComm -

  It's not only the optical drive, but a tablet cannot have all the strong hardware features what a good notebook has (4-6 Gb. of DDR3 memory, video, 17 inch LED Full HD screen, soundcard,processors, etc…) and on a notebook you can CHOOSE freely what kind of operating system you want to use and customize that for your needs.

  1. HTC-Freak -

   Another one who just says something, without thinking.
   There are people who wants a new laptop en go for an tabled pc. The only difference is that you have no optical drive. :Y

   1. logics001 -

    At this moment there is only one tablet out there.
    Copies will come later, like Steve Balmar always says: "…at the end of the year" (what year, who knows).:S

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters