HTC komt met tweaks in plaats van nieuwe Drivers

De beloofde drivers om de video-prestaties van een aantal HTC-modellen aan de verwachtingen van hun eigenaar te laten voldoen, lijken voorlopig niet te verschijnen. In plaats daarvan zou HTC trachten met softwarepatches de prestaties te verbeteren.

Volgens vooralsnog onbevestigde berichten brengt HTC geen drivers uit om tegenvallende prestaties van zijn toestellen aan te pakken, maar zouden softwaretweaks de performance moeten verbeteren. Mocht dit het geval zijn, dan strookt dit niet geheel met de belofte dat video-acceleratie via nieuwe drivers naar HTC-producten komt. Zowel de algemeen directeur van HTC, Peter Chou, als de Europese vice-directeur Florian Seiche zouden namelijk nieuwe drivers in het vooruitzicht gesteld hebben voor een aantal niet nader genoemde modellen.

Het grootste probleem met een aantal HTC-smartphones is de door sommige gebruikers als gebrekkig ervaren 3d- en videoprestatie van hun telefoon. Zo zouden 3d-games niet naar behoren draaien en zouden filmpjes schokkerig weergegeven worden. Oorzaak van de problemen zou een ongeactiveerde 3d-chip in de MSM7200- en MSM7500-chipsets van Qualcomm zijn. Middels een driver, die de hardware direct aan kan spreken, zouden de problemen opgelost kunnen worden, zo stellen de klagers. Even leek het erop, ondanks onduidelijkheid over waar de schuld lag, dat de betreffende drivers er zouden komen. Nu lijkt die hoop echter weer ongegrond. De verwachting onder ontevreden bezitters van de toestellen is dat software-optimalisaties bij lange na het beoogde resultaat kunnen leveren als de juiste drivers. In hoeverre die vrees gegrond is moet in maart blijken, als de softwarepatches uitgerold worden.

drivers-not-included-big 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters