HTC komt met tweaks in plaats van nieuwe Drivers

De beloofde drivers om de video-prestaties van een aantal HTC-modellen aan de verwachtingen van hun eigenaar te laten voldoen, lijken voorlopig niet te verschijnen. In plaats daarvan zou HTC trachten met softwarepatches de prestaties te verbeteren.

Volgens vooralsnog onbevestigde berichten brengt HTC geen drivers uit om tegenvallende prestaties van zijn toestellen aan te pakken, maar zouden softwaretweaks de performance moeten verbeteren. Mocht dit het geval zijn, dan strookt dit niet geheel met de belofte dat video-acceleratie via nieuwe drivers naar HTC-producten komt. Zowel de algemeen directeur van HTC, Peter Chou, als de Europese vice-directeur Florian Seiche zouden namelijk nieuwe drivers in het vooruitzicht gesteld hebben voor een aantal niet nader genoemde modellen.

Het grootste probleem met een aantal HTC-smartphones is de door sommige gebruikers als gebrekkig ervaren 3d- en videoprestatie van hun telefoon. Zo zouden 3d-games niet naar behoren draaien en zouden filmpjes schokkerig weergegeven worden. Oorzaak van de problemen zou een ongeactiveerde 3d-chip in de MSM7200- en MSM7500-chipsets van Qualcomm zijn. Middels een driver, die de hardware direct aan kan spreken, zouden de problemen opgelost kunnen worden, zo stellen de klagers. Even leek het erop, ondanks onduidelijkheid over waar de schuld lag, dat de betreffende drivers er zouden komen. Nu lijkt die hoop echter weer ongegrond. De verwachting onder ontevreden bezitters van de toestellen is dat software-optimalisaties bij lange na het beoogde resultaat kunnen leveren als de juiste drivers. In hoeverre die vrees gegrond is moet in maart blijken, als de softwarepatches uitgerold worden.

drivers-not-included-big 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters