'HTC komt met twee Windows 8 RT-tablets'

HTC ontwikkelt momenteel twee tablets voor Windows 8 RT in twee formaten: 7 inch en 12 inch.

HTC Flyer Windows 8

Bloomberg citeert anonieme bronnen met kennis van HTC’s roadmap. Volgens de bron is HTC momenteel druk bezig om twee tablets op basis van Windows 8 RT klaar te stomen. De twee tablets zouden ergens in 2013 op de markt moeten gaan komen. Het zou gaan om onder meer 12-inch en 7-inch exemplaren die HTC op de markt wil gaan zetten. De tablets zouden een ARM-chip krijgen en vermoedelijk zal Qualcomm de chips gaan leveren voor beide tablets.

Microsoft gaf eerder nog HTC geen toestemming om tablets te maken op basis van Windows 8 RT. Maar andere fabrikanten zoals Dell, HP en Samsung lijken niet snel genoeg hun tablets op de markt te zetten en ook de eigen Surface-tablet van Microsoft zet nog geen zoden aan de dijk. Microsoft lijkt dan ook overstag te gaan en doet nu haar best om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk fabrikanten Windows 8-tablets te laten maken.

HTC lijkt wel minder smartphones in 2013 op de markt te willen gaan brengen. Dit zou alles te maken hebben met de kosten van het ontwikkelen van de smartphones en de dalende winstgevendheid van de fabrikant. In totaal ontwikkelt HTC naar verluidt ongeveer 6 smartphones voor 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters