HTC komt op CES met wearable, maar geen smartwatch

HTC heeft tegenover Venturebeat gezegd dat op de CES-beurs een eerste wearable wordt gepresenteerd. Wat het wordt willen ze nog niet zeggen. Het wordt echter geen smartwatch.

HTC komt op CES met wearable, maar geen smartwatch Htc

HTC richt zich de laatste tijd voorzichtig weer op andere apparaten dan alleen smartphones. Na het debacle met tablets enkele jaren geleden, trok de Taiwanese fabrikant zich geheel terug uit andere markten dan die voor slimme telefoons. Nu heeft de fabrikant echter voor Google de Nexus 9-tablet gemaakt, en ook de HTC RE-camera is een voorbeeld van een voorzichtige stap buiten de wereld van smartophones.

De wearable van HTC is dan een volgende logische stap. Echter, daarover wil HTC nog niet al te veel onthullen. Venturebeat sprak een hoge functionaris van het bedrijf die weinig meer kwijt wilde dan dat HTC met iets moois komt dat nog geen enkele andere fabrikant heeft bedacht. En een smartwatch is het dus niet. Wel is bekend dat het om de pols moet.

Eerder gingen er wel geruchten over een smartwatch van HTC. Die zou op Google Now lopen. Maar dat plan is blijkbaar geannuleerd. Wat HTC nu voor de consument in petto heeft, blijft dus even verborgen tot januari, wanneer de CES plaatsvindt in Las Vegas. Dan zou het nieuwe draagbare apparaatje worden onthuld en enkele maanden later zou het in de winkels liggen.

Bron: Venturebeat

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters