HTC kraakt de Samsung Galaxy S5 af om diens “goedkope plastic”

De directeur van HTC Amerika heeft de Samsung Galaxy S5 publiekelijk aan de schandpaal genageld. De directeur meent dat de Galaxy S5 gebouwd is van goedkoop plastic en dat HTC deze keuze voor een bouw van een smartphone nooit zal maken.

De CEO van HTC Amerika laat kort na de lancering van de nieuwe HTC One M8 in een interview weten dat hij weinig respect heeft voor het vlaggenschip van Samsung. Jason Mackenzie laat in het interview duidelijk blijken dat hij niet onder de indruk is van de Galaxy S5 van Samsung. “Als je een product wilt kopen dat gebouwd is van goedkoop plastic, dan is er een oplossing voor je (in de vorm van de Galaxy S5)”, aldus Mackenzie in het interview. De topman vervolgt zijn rant door te melden dat Samsung ook over weinig originaliteit beschikt; “Ik denk dat ze vanuit hun kracht spelen. Ze zeggen; “we hebben veel geld, laten we de wereld blauw schilderen”, ik denk dat dat ook te zien is aan het product”.

De topman geeft dan ook af op Samsung omdat het geen goede producten maakt in zijn optiek, maar omdat het goede marketing bedrijft met veel geld. De prioriteiten van HTC zouden bij het product liggen in plaats van bij de marketing. “Wij zijn een bedrijf dat investeert in onze klanten en een prachtig product ontwerpt en oplevert waar we trots op kunnen zijn. Samsung is een bedrijf dat gefocust is op het adverteren van haar producten.”

HTC gaat de nieuwe One M8 vooral marketen op haar design. Volgens het bedrijf willen klanten best wat meer betalen voor een goed ontwerp. “Wij gaan achter een andere klant aan, eentje die het beste in huis wil halen”, aldus Mackenzie. De fabrikant heeft dan ook de verwachting uitgesproken om binnen een paar jaar over ongeveer 10 procent marktaandeel wereldwijd te beschikken.

HTC One M8 hands-on 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters