HTC kraakt de Samsung Galaxy S5 af om diens “goedkope plastic”

De directeur van HTC Amerika heeft de Samsung Galaxy S5 publiekelijk aan de schandpaal genageld. De directeur meent dat de Galaxy S5 gebouwd is van goedkoop plastic en dat HTC deze keuze voor een bouw van een smartphone nooit zal maken.

De CEO van HTC Amerika laat kort na de lancering van de nieuwe HTC One M8 in een interview weten dat hij weinig respect heeft voor het vlaggenschip van Samsung. Jason Mackenzie laat in het interview duidelijk blijken dat hij niet onder de indruk is van de Galaxy S5 van Samsung. “Als je een product wilt kopen dat gebouwd is van goedkoop plastic, dan is er een oplossing voor je (in de vorm van de Galaxy S5)”, aldus Mackenzie in het interview. De topman vervolgt zijn rant door te melden dat Samsung ook over weinig originaliteit beschikt; “Ik denk dat ze vanuit hun kracht spelen. Ze zeggen; “we hebben veel geld, laten we de wereld blauw schilderen”, ik denk dat dat ook te zien is aan het product”.

De topman geeft dan ook af op Samsung omdat het geen goede producten maakt in zijn optiek, maar omdat het goede marketing bedrijft met veel geld. De prioriteiten van HTC zouden bij het product liggen in plaats van bij de marketing. “Wij zijn een bedrijf dat investeert in onze klanten en een prachtig product ontwerpt en oplevert waar we trots op kunnen zijn. Samsung is een bedrijf dat gefocust is op het adverteren van haar producten.”

HTC gaat de nieuwe One M8 vooral marketen op haar design. Volgens het bedrijf willen klanten best wat meer betalen voor een goed ontwerp. “Wij gaan achter een andere klant aan, eentje die het beste in huis wil halen”, aldus Mackenzie. De fabrikant heeft dan ook de verwachting uitgesproken om binnen een paar jaar over ongeveer 10 procent marktaandeel wereldwijd te beschikken.

HTC One M8 hands-on 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gertjanvb -

  Leuk, maar indien de HTC One M8 kapot gaat, dan ben je de klos. Zie Ifixit; resparatiescore 2, Samsung S4; reapratiescore 8/9. Bovendien, indien de batterij vervangen moeten worden, dan werkt dat bij de HTC M8 ook niet, zit namelijk onder het moederbord. Bij Samsung, klepje eraf en klaar. Kortom, ik denk dat Samsung het niet verkeerd doet qua bouw. Wordt in elk geval duidelijk indien bijv het scherm van de HTC M8 kapot is en een forse rekening volgt.

 2. Jan Zelf -

  Ik vind dat plastic nou juist fijn. Glijdt niet zo snel uit de hand als bij aluminium. Is ook minder snel kapot of beschadigd als hij wel een keer valt. Kortom plastic heeft wat mij betreft meer voordelen. En wat te denken van de niet verwisselbare accu bij HTC….

 3. Marc van der Donk -

  Ach, het blijft gewoon een kwestie van smaak. Gelukkig zorgt het wel weer voor de nodige reacties op zo'n artikel waar ieder zijn eigen voorkeur verdedigt. Of het nu zielig is of niet wat HTC doet, volgens mij maakt elk melk zich hieraan schuldig.

 4. Quasimodo -

  Jammer dat HTC op deze manier meer denkt te kunnen verkopen. Kennelijk hebben ze te weinig vertrouwen in de kracht van de M8.
  Plastic kent veel voordelen: licht, duurzaam en makkelijk te produceren.
  Voor enkele euro's extra had Samsung natuurlijk ook een aluminium case om de S5 heen kunnen maken.

  Over smaak valt niet te twisten. Plastic of metaal, voor mij boeit het niets zolang je er geen vliegtuig mee hoeft te bouwen en het maar praktisch en functioneel is. Het feit dat Samsung 2x zoveel verkoopt dan de nummer 2 op de ranglijst zegt dat mijn gedachte door veel mensen gedeeld worden.

 5. Bas_vhn -

  Ik snap ook niet zo goed waarom zoveel mensen de plastic telefoons van Samsung kopen. Hun producten zijn niet slecht, maar voor hetzelfde bedrag kan je een veel mooiere aluminium telefoon kopen. Kijk bijvoorbeeld naar horloges: niemand koopt een plastic horloge van 700 euro, waarom dat bij een smartphone opeens geen probleem is blijft mij een raadsel.

 6. Barend -

  En gelijk heeft HTC. Als de producten van een concurrerend bedrijf aanzienlijk slechter zijn (of i.i.g. teleurstellend) en als het bedrijf teveel aandacht trekt door de media, snap ik de frustraties bij HTC. Als het op feiten is gebaseerd, waarom ze dan niet benoemen!?

 7. Albert -

  Oké ik vind Samsung ook platic,maar ik vind het heel zielig van HTC! Het werkt bij mij juist een beetje aafrechts(schrijf je dat zo?)

 8. bertis501 -

  HTC probeert Apple na te praten maar alleen lukt het de laatste wel om veel toestellen verkopen! Een beetje boel zielig dit terwijl ze het gewoon van hun toestellen moeten hebben, die zijn prachtig!

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters