HTC laat pics lekken van de Omni en stelt WM 6 updates uit

Geruchten over de nieuwe smartphone van de Taiwanese fabrikant HTC deden al enige tijd de ronde, en inmiddels duiken de eerste specificaties op van de Omni. De website Unwired View wist ook enkele gerenderde plaatjes te bemachtigen.

De HTC Omni heeft veel weg van de Nitendo DS, maar de specs staan zeker niet verkeerd in deze tijd. Zo zou de Omni een 4″-breedbeeldscherm hebben met een resolutie van 800×480 pixels, dat zou dus de eerste PDA worden met een scherm van zulke afmetingen. Verder zal de Omni beschikken over UMTS en HSDSPA dat ondersteunt wordt door een Bluetooth verbinding en Wifi B en G. Met 128 mb werkgeheugen en Windows Mobile 6 moet het een echte krachtpatser worden zoals de HTC Kaiser, echter is het nog niet bekend wat het kloppend hart, de processor dus, van de Omni zal zijn. Vermoedelijk ergens rond de 400 à 500 mhz. Deze PDA kunnen we rond oktober op de markt verwachten en zodra er mee bekend is over de levertijd dan zal je hem kunnen zien in de toestelverwachtingen.

Gelijktijdig meent Pocketinfo uit een betrouwbare bron te hebben vernomen dat HTC de lancering van hun Windows Mobile 6 roms uitstelt naar Juli en misschien zelfs September van dit jaar. Een gebruiker van Pocketinfo zou met iemand van HTC hebben gesproken die deze info prijs wist te geven aan de gebruiker. Ik zelf heb ook veelvuldig contact gehad met HTC NL en ze wisten niet meer te melden dat er een update zou komen en een datum wilden ze niet af geven.

Dit allemaal is opmerkelijk te noemen omdat HTC op 16 April van dit jaar bekend had gemaakt (PDF) dat ze hun Windows Mobile 6 roms in Juni wereldwijd zouden gaan uitrollen. Blijkbaar zijn ze tegen problemen opgelopen waardoor het dik 2 maanden vertraagd is. Uiteraard houden we jullie op de hoogte!

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters