HTC lanceert Vive Developer Edition tijdens MWC 2015

Het Taiwanese HTC heeft vandaag in Barcelona tijdens het Mobile World Congress nieuws omtrent virtual reality (VR) naar buiten gebracht. De hardwarefabrikant is een partnership met Valve aangegaan en heeft de nieuwe HTC Vive hardware gelanceerd. De HTC Vive Developer Edition wordt dit voorjaar geïntroduceerd, de consumenteneditie zal eind 2015 beschikbaar zijn.

De nieuwe Vive combineert Valve’s Steam VR-tracking- en -inputtechnologieën met HTC’s design. De Vive is niet anders dan een VR-headset met een 360-graden kamerbrede tracking-technologie. Je kunt met Vive rechtop staan, rondlopen en een virtuele ruimte verkennen en interactie aangaan met je omgeving.

HTC introduceert ook nieuwe draadloze VR Controllers. De nieuwe HTC VR Controllers worden per twee geleverd en zijn ontworpen om in elke VR-omgeving te functioneren.

HTC Vive Developer Edition 

De betaversies van de Vive Developer Edition hebben ondertussen al een rijke verscheidenheid aan verschillende content van een aantal van ’s werelds beste game-ontwikkelaars, waaronder Vertigo Games, Bossa, Barry-Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games en Owlchemy. HTC en Valve zijn vastbesloten om meer content te realiseren met partners en merken, zoals Google, HBO, Lionsgate en het National Palace Museum in Taiwan.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters