HTC maakt de geüpdate One X+ bekend

HTC heeft vandaag een geüpdate variant van de One X bekend gemaakt; de One X+. De One X+ is een stukje sneller dan zijn voorganger, heeft meer intern geheugen en een nieuw kleurtje.

De One X+ was al een tijdje in het geruchtencircuit te vinden en sinds vandaag is het toestel dan eindelijk officieel. De One X+ zal in een nieuwe, matte variant op de markt komen, zo laat HTC Nederland weten. De nieuwe kleur zorgt voor extra grip en is daarnaast opgevrolijkt met rode beats-accenten aan de voorkant van het toestel en aan de achterkant rondom de camera. De One X+ heeft een paar belangrijke verbeteringen mee gekregen vergeleken met zijn voorganger, de One X.

Zo is een nieuwere generatie Nvidia Tegra 3-processor gebruikt die hoger geklokt is en zuiniger zou moeten zijn. De vier cores doen hun werk op 1.7GHz en dankzij de grotere batterij in het toestel, 2100mAh in plaats van 1800mAh bij de One X, moet de batterij het nu een volle dag uit gaan houden. Daarnaast zou de GPU dankzij deze nieuwe variant 25 procent sneller moeten zijn dan die van zijn voorganger. HTC heeft ook de front-camera weten te verbeteren door hem meer megapixels mee te geven, namelijk 1.6mpx. De camera aan de achterkant meet nog steeds 8-megapixels.

De One X+ heeft nog steeds 1GB aan ram mee gekregen maar zal in Nederland met 64GB interngeheugen verkocht gaan worden. Dit is twee keer zo veel als zijn voorganger. Ook zal het toestel in Nederland tot eind dit jaar voorzien worden van een UrBeats-headset van Dr. Dre. Daarnaast is er ook een vernieuwde DSP-chip in het toestel te vinden voor de audio. Dit in combinatie met een hoger voltage op de headphone jack, in totaal 2 volt, zorgt het ervoor dat het geluid voller is bij de lage en mid-tonen. Ook de speaker van het toestel is een stuk beter geworden.

De One X+ zal ook het eerste toestel worden van HTC dat standaard op Android 4.1 draait. HTC heeft hier haar Sense 4.1+ Suite overheen gezet. Deze suite gaat wat efficiënter om met de batterij en is direct gekoppeld aan Android 4.1, aldus Mark Moons van HTC Benelux. Zo kan men in Sense 4.1+ foto-mappen aanmaken en ook foto’s op een kaart weergeven middels GPS-coordinaten. De One X+ zal ook het eerste toestel van HTC zijn dat over de PlayStation Suite zal gaan beschikken. Wanneer deze Suite naar Nederland zal gaan komen is nog onbekend.

Het scherm van de One X+ meet nog steeds 4.7-inch en beschikt eveneens over een 1280×720 pixel resolutie. De One X+ krijgt een adviesprijs van 675 euro mee. Het toestel moet eind deze maand in Nederland beschikbaar zijn.

Onze eerste ervaring met het toestel kun je hier lezen en onze video hands-on is hier terug te zien.

HTC One X+

 

HTC One X+

 

HTC One X+

 

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters