HTC maakt de One M8 bekend met vernieuwd design

LONDEN – HTC heeft vandaag tijdens een grote persconferentie in Londen de nieuwe One M8 bekend gemaakt. Het toestel beschikt over een verbeterd design en een dual camera aan de achterkant voor foto’s met extra diepte.

Na veel speculaties, uitgelekte foto’s en verkeerde info, heeft HTC haar nieuwe vlaggenschip voor 2014 aangekondigd in de vorm van de HTC One M8. Het toestel heeft nagenoeg de zelfde naam gekregen als zijn voorganger, maar HTC heeft ervoor gekozen om de ontwikkelnaam van het vernieuwde toestel, M8, nu als marketingnaam te gebruiken. De fabrikant gaat ervan uit dat mensen in de winkel om een HTC One zullen vragen en dat de aanduiding M8 enkel en alleen dient ter verduidelijking.

De vernieuwde HTC One M8 heeft bijna het zelfde design gekregen als zijn voorganger, waarbij deze keer de puntjes op de i zijn gezet. Zo is het aluminium nu doorgetrokken tot over de randen van het toestel, tot aan het scherm. Het toestel komt in eerste instantie in de kleuren grijs, zilver en goud op de markt. De gouden kleur zal vanaf mei leverbaar worden in Nederland, de grijze en zilverkleurige varianten vanaf 4 april voor een adviesprijs van 699 euro.

HTC heeft ook een aantal andere pijnpunten van de originele One M7 aangepakt in de One M8. Zo is een micro-sd slot toegevoegd aan het toestel waardoor het geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden. Het LCD 3-scherm is vergroot naar 5″, beschikt over Gorilla Glass 3 en heeft een resolutie van 1920×1080 pixels. De Qualcomm 801 AB-processor doet tevens zijn werk in dit toestel en de vier cores zijn geklokt op 2.3GHz. Er is 2GB ram aanwezig in de smartphone en ook een drietal camera’s; een 5-megapixelcamera aan de voorkant voor selfies en een dual Ultrapixel-camera aan de achterkant voor dieptefoto’s.

De Ultrapixel-camera heeft nog steeds een resolutie van 4 megapixel maar kan nu dankzij de twee camera’s diepte vastleggen in afbeeldingen. De gebruiker hoeft hier niets voor te doen en de smartphone zal dit automatisch bij elke afbeelding vastleggen. Door gebruik te maken van twee camera’s kan de consument achteraf foto’s scherpstellen op bepaalde punten ; een persoon of bijvoorbeeld de berg achter de persoon. Ook kunnen 3D foto’s gecreëerd worden die diepte weergeven. Video’s kunnen in 1080p worden opgenomen door het toestel.

De HTC One M8 loopt op Android 4.4.2 KitKat en is voorzien van Sense 6.0. Sense heeft een wat aangepast uiterlijk mee gekregen en een aantal nieuwe functies. Verder kan het toestel met alle 4G-netwerken in Nederland overweg en is er ook GPS en Glonass ondersteuning aanwezig. De smartphone weegt 160 gram en is 9.35mm dik. Ook is een infrarood-beamer aan de bovenkant van het toestel opnieuw aanwezig om een tv te kunnen bedienen. Daarnaast is NFC, Bluetooth 4.0 en een 2600mAh batterij van de partij. Volgens HTC gaat de smartphone 40% langer mee dan zijn voorganger, namelijk 20 uur.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

HTC One M8 Gold 
HTC One M8 Gun Grey 
HTC One M8 silver 
HTC One M8 grey full 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters