HTC maakt haar nieuwe Windows Phone 8 line-up bekend met de 8X en de 8S

HTC heeft officieel haar Windows Phone 8 line-up voor dit najaar aangekondigd. De 8X moet het nieuwe high-end model gaan worden en de 8S zal in het midrange de concurrentie aangaan met de Lumia 820.

HTC 8S perspic

De afgelopen dagen was er al veel uitgelekt over de nieuwe line-up van de fabrikant. Zo waren de meeste specificaties al bekend van de 8X en ook een paar zaken over de 8S en de 8V waren al naar buiten gekomen. De 8V is overigens nog niet door HTC wereldkundig gemaakt, dit zal vermoedelijk op een later tijdstip gaan gebeuren.

De 8X moet de nieuwe Windows Phone 8-lijn van HTC gaan aanvoeren. Het toestel krijgt een 4.3-inch groot scherm met een 720p resolutie. Het Super LCD 2-paneel kennen we al uit de One X van HTC en zal tevens weer in het toestel te vinden zijn. De telefoon wordt voortgedreven door een 1.5GHz dualcore Snapdragon S4-processor en heeft een 8-megapixelcamera. Er zit ook een NFC-chip in het toestel. Daarnaast is er ook een 8-megapixelcamera aanwezig op het toestel die in 1080p video’s kan filmen.

De 8X beschikt niet over een micro-SD kaart slot maar heeft wel 32GB intern geheugen mee gekregen. Standaard zit er 1GB aan geheugen in het toestel. Ook is er weer Beats Audio aanwezig in het toestel om zo de audio van het toestel sterk te verbeteren. De telefoon zal in een paar felle kleuren op de markt gaat komen en heeft een unibody design mee gekregen. In ondermeer blauw zal de telefoon beschikbaar gaan komen.

In het midden van de line-up vinden we de HTC 8S. Dit toestel krijgt een 1.2GHz dualcore-processor die eveneens afkomstig is van Qualcomm. Het scherm meet 4.0-inch en er zit 16GB intern geheugen in. Het toestel heeft een WVGA-resolutie. 512MB aan ram belooft Windows Phone 8 soepel laten draaien. De telefoon beschikt over een 8-megapixelcamera die in 1080p video’s kan opnemen. De lens van de camera meet F2.0 en is 28mm groot. Ook in dit toestel zit standaard een NFC-chip, plus Beats Audio. De telefoon zal een microSim slikken om verbinding te maken met het netwerk. Wel is er standaard 4GB intern geheugen aanwezig in de telefoon.

De HTC 8X zal als eerste op de markt gaan komen in november en krijgt een adviesprijs mee van €549. De 8S komt een maand later en zal met een adviesprijs van slechts €329 een stuk goedkoper zijn dan zijn grote broer.

HTC 8X Windows Phone 8 
HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters