‘HTC maakt de nieuwe Nexus smartphones’

Meerdere bronnen hebben bevestigd dat HTC aan de beurt is om de volgende Nexus smartphones te ontwikkelen, de Nexus S1 en de Nexus M1.

HTC

Google ontwikkeld elk jaar in samenwerking met een andere fabrikant de nieuwe Nexus smartphones. De Nexus lijn staat bekend om lage prijzen, indrukwekkende hardware en bovenal stock

Nexus 6P
De Nexus 6P

Android. De smartphones zijn namelijk bedoeld als Google’s visie hoe een Android smartphone er uit moet zien, van de plaatsing van knoppen tot de manier waarop Android geïmplementeerd wordt. De Nexus smartphones hebben nog nooit records verbroken qua verkoopaantallen, maar voor fans zijn het altijd aantrekkelijke opties, vooral omdat je gegarandeerd altijd als eerste de nieuwste Android updates van Google ontvangt, zoals verder enkel Apple dat kan met zijn iPhone’s. Ideaal dus, maar elk jaar is het weer de vraag wie de volgende generatie Nexus smartphones fabriceert.

Nexus

Dit jaar is Google waarschijnlijk de samenwerking aangegaan met HTC, het bedrijf dat eerder al de originele Nexus One en de teleurstellende Nexus 9 ontwikkelde. Volgens recent gelekte informatie komen er dit jaar twee Nexus smartphones uit, een kleiner en een groter model. Vorig jaar was het de beurt aan LG en Huawei, die respectievelijk de Nexus 5X en de Nexus 6P uitbrachten. Een aantal Chinese sites brachten het nieuws naar buiten dat HTC dit jaar de eer heeft gekregen, wat al snel bevestigd werd door het bekende Twitter-account @evleaks, oftewel Evan Blass. Hij heeft al talloze malen als eerste de specificaties, foto’s en renders van onaangekondigde smartphones op zijn Twitter-account geplaatst. Volgens hem gaat het om de Nexus M1 en de Nexus S1, namen die waarschijnlijk enkel intern gebruikt worden.

Vandaag dook het nieuws op dat de smartphones intern bij Google en HTC de codenamen Marlin en Sailfish hebben, wat qua beginletters dus overeen komt met de informatie van de anonieme bronnen van Evan Blass. Daarnaast heeft Android Police gespot dat er een onbekende Nexus smartphone wordt genoemd in de openbare Android Open Source Project code. Maar waarom dan de zekerheid dat het om HTC gaat? Websites schrijven erover alsof de smartphones al reeds aangekondigd zijn. Dat komt omdat we het hier over bronnen hebben die het allemaal in het verleden zo vaak bij het juiste eind hebben gehad, dat als ze allemaal dezelfde fabrikant bevestigen het bijna wel waar moet zijn.

HTC 10
De HTC 10

De perfecte match

HTC kondigde deze maand de HTC 10 aan, een smartphone waarmee de fabrikant het tij wil doen laten keren. De HTC One M8 en M9 waren lichtelijk tegenvallende toestellen die ook hard flopten, wat we terugzagen in de financiele resultaten van het Taiwanese bedrijf. De HTC 10 is eindelijk weer een oerdegelijke smartpone met indrukwekkende specificaties en helaas een flink prijskaartje. Critici noemen het vlaggenschip van HTC ietwat saai, maar misschien is dat juist waarom HTC de aangewezen fabrikant is om de nieuwe Nexus modellen te ontwikkelen. Nexus smartphones zijn namelijk degelijk en vormen een soort van basis voor andere fabrikanten om hun nieuwe ontwerpen op te baseren. Om de hoge prijzen hoeven we ons hopelijk ook geen zorgen te maken, want Google houdt de prijzen van de Nexus smartphones meestal laag. Na de Nexus 9 moet HTC echter wel zijn best doen om het vertrouwen van de Nexus fans terug te winnen.

Bron: Evan Blass, Android Police

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters