Omzet HTC blijft dalen

Analisten voorspellen al jaren dat HTC binnenkort failliet zal gaan, maar het bedrijf heeft zijn hoofd nog net boven water weten te houden. Toch voorspellen de HTC jaarcijfers niet veel goeds.

Sinds 2011 vragen journalisten zich al af wanneer HTC zijn laatste adem uit zal blazen. Elk jaar wordt HTC’s aandeel in de smartphone-industrie kleiner. Apple domineert de grootste omzet, Samsung heeft het grootste aandeel in de Android-wereld in handen en fabrikanten als Huawei, Xiaomi en ZTE hebben het goedkope segment in handen.

Lage omzet

In augustus behaalde HTC de laagste omzet ooit van iets minder dan 6,9 miljoen Taiwanese Dollars. Dit is omgerekend iets meer dan 190.000 euro. Het enige lichtpuntje van het bedrijf is de nieuwe VR-bril, de Vive.

Geschiedenis

HTC lanceerde in 2008 als eerste smartphonefabrikant een Android-smartphone. Dit de voornaamste reden waarom het bedrijf zo succesvol was. Daarna ging het HTC een aantal jaren voor de wind. Totdat er in 2011 veranderingen kwamen in de smartphone-industrie. Samsung maakte een enorme groei door en er kwamen Chinese fabrikanten om de hoek kijken.

HTC had voor zijn tijd dure telefoons in de markt gezet. De toestellen waren kwalitatief in orde, maar andere fabrikanten zoals Huawei konden telefoons met dezelfde specificaties maken voor een lagere prijs. HTC moest daarom aan het werk. In 2013 was de omzet al flink gedaald en HTC moest met een goed toestel komen, dit was de HTC One M7. Dit toestel was erg goed en werd door velen bekroond tot toestel van het jaar, helaas was de marketing niet zo goed als die van Samsung waardoor het bedrijf een hoop omzet misliep.

Beats by Dré

Het jaar daarop verliet Beats by Dré het bedrijf ook omdat de combinatie van HTC en Beats niet aansloeg bij de consument. De bedoeling was dat de jongere generatie aangesproken zou worden met deze samenwerking, maar het lukte niet.

Nu zitten we in 2016 en afgelopen jaar heeft het bedrijf weer allemaal winst laten liggen vanwege de One M9. Deze was voor veel mensen te duur en daarnaast ook niet zo goed als smartphones van andere fabrikanten.

Redding

De enige redding voor HTC is de Vive, een htc-viveVR-bril die, in tegenstelling tot HTC’s
smartphones, wél positieve recensies heeft gekregen. Als het HTC lukt deze VR-bril goed in de markt te plaatsen kan er misschien genoeg winst gemaakt worden voor een groei van het bedrijf.

Bron: NRCQ

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters