HTC mag 3G-telefoons verkopen in Duitsland

De rechtzaak die IP.com onlangs tegen HTC aanspande lijkt in het voordeel van HTC te gaan eindigen. Hoewel de rechter nog niet beslist heeft, is de eerdere beslissing tegen HTC geschorst door de rechtbank.

De rechtzaak die IP.com tegen HTC aangespannen heeft omtrent het schenden van enkele patenten, was eerst in het voordeel van de aanklager beslist, maar de rechter heeft deze uitspraak verworpen. De rechtbank schorste de uitspraak tegen HTC, omdat het niet HTC is dat het patent geschonden heeft, maar de makers van de chips die HTC gebruikt. Voorlopig zal HTC dan ook mogen doorgaan met het verkopen van de telefoons waar het om ging in Duitsland. Deze modellen waren trouwens onder andere de populaire HTC Touch Diamond en de T-Mobile G1, die ook door HTC gemaakt is.

De schorsing van de eerdere uitspraak heeft HTC even gered op de Duitse markt, maar het is nog niet helemaal voorbij. De komende vier weken zal de rechtzaak nog doorgaan, waarbij beide partijen nog bewijzen en argumenten aan mogen dragen. Mocht IP.com het dus toch nog voor elkaar krijgen om goed bewijs tegen HTC te vinden, dan zal HTC nog steeds rechten voor het patent moeten kopen of zijn 3G-telefoons van de Duitse markt moeten halen. Het bedrijf gaat er echter vanuit dat het geen probleem meer zal vormen en dat er geen enkele schending van de genoemde patenten aan de orde is.

tmobile-g1 

Bron: Unwired View

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters