HTC mag 3G-telefoons verkopen in Duitsland

De rechtzaak die IP.com onlangs tegen HTC aanspande lijkt in het voordeel van HTC te gaan eindigen. Hoewel de rechter nog niet beslist heeft, is de eerdere beslissing tegen HTC geschorst door de rechtbank.

De rechtzaak die IP.com tegen HTC aangespannen heeft omtrent het schenden van enkele patenten, was eerst in het voordeel van de aanklager beslist, maar de rechter heeft deze uitspraak verworpen. De rechtbank schorste de uitspraak tegen HTC, omdat het niet HTC is dat het patent geschonden heeft, maar de makers van de chips die HTC gebruikt. Voorlopig zal HTC dan ook mogen doorgaan met het verkopen van de telefoons waar het om ging in Duitsland. Deze modellen waren trouwens onder andere de populaire HTC Touch Diamond en de T-Mobile G1, die ook door HTC gemaakt is.

De schorsing van de eerdere uitspraak heeft HTC even gered op de Duitse markt, maar het is nog niet helemaal voorbij. De komende vier weken zal de rechtzaak nog doorgaan, waarbij beide partijen nog bewijzen en argumenten aan mogen dragen. Mocht IP.com het dus toch nog voor elkaar krijgen om goed bewijs tegen HTC te vinden, dan zal HTC nog steeds rechten voor het patent moeten kopen of zijn 3G-telefoons van de Duitse markt moeten halen. Het bedrijf gaat er echter vanuit dat het geen probleem meer zal vormen en dat er geen enkele schending van de genoemde patenten aan de orde is.

tmobile-g1 

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters