'HTC mag van Microsoft geen Windows 8-tablets maken'

Volgens Bloomberg mag HTC niet in de eerste golf met Windows 8-tablets mee doen. HTC zou te weinig verstand hebben van de tablet-markt en daarnaast een te lage afzet hebben.

Bloomberg beroept zich op anonieme bronnen die samen met Microsoft en HTC in de onderhandelingen hebben gezeten over de samenwerking tussen de twee bedrijven. Microsoft zou HTC nul op het rekest hebben gegeven omdat de fabrikant te weinig verstand zou hebben van de tabletmarkt. HTC heeft in Europa alleen nog maar de Flyer aan de man gebracht, met weinig succes. In Amerika is een tweede tablet door HTC in de markt gezet maar ook deze weet geen impact te maken op de markt.

Microsoft meent dan ook volgens Bloomberg dat HTC met haar producten te weinig impact kan maken op de markt, ook als deze tablet op Windows 8 zal gaan draaien. Hierdoor lijkt het erop dat de relatie tussen HTC en Microsoft aan het veranderen is, terwijl HTC toch een sterke partner was op smartphonegebied sinds het Windows Mobile tijdperk. Ondertussen heeft de fabrikant een handjevol Windows Phone-smartphones geïntroduceerd, waarvan de laatste serie al bijna een jaar geleden op de markt werd gezet.

Desondanks moet HTC opnieuw een nieuwe klap incasseren nadat het Taiwanese bedrijf eerder al een importverbod in Amerika om haar oren kreeg. Dit had een direct negatief gevolg voor het financiële resultaat van het bedrijf.

HTC Flyer Windows 8 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters