HTC Media Link maakt verbinding tussen smartphone en tv makkelijker

HTC heeft de Media Link gepresenteerd, een apparaatje dat je aansluit op de televisie. De nieuwe HTC-telefoons met Sense 4.0 maken daar via WiFi verbinding mee en zo kun je films en andere beelden van je smartphone op de tv laten zien.

HTC Media Link

Via dlna of kabeltjes kon dat al, maar de HTC Media Link heeft wat meer functionaliteit. Belangrijkste is dat het apparaat in dualscreen-modus kan werken, zodat je op je telefoon niet hetzelfde beeld hoeft te hebben als op de televisie. Zo kun je via WiFi een film naar de tv streamen, en gelijktijdig op het toestel andere dingen doen, zoals een spelletje of mail lezen.

De Media Link is een klein kastje zo groot als een luciferdoosje, dat via een hdmi-kabel op de televisie wordt aangesloten. HTC Sense 4.0 snuift de verbinding vanzelf op: als je een beeld op je telefoon hebt dat je naar de tv wilt sturen, hoef je alleen maar met drie vingers naar boven te swypen. Zo ‘zend’ je het beeld naar de televisie. De set-up is bijzonder makkelijk, zo werd duidelijk uit een presentatie die HTC gaf in Seattle. Binnen een minuut is de verbinding tot stand gebracht en dan kun je aan de gang.

De Media Link is een zeer minimalistisch apparaatje. Het wordt via een usb-kabeltje opgeladen en er zit maar een knop op, een resetknop. Voor het overige kan er alleen nog een hdmi-kabel in worden gestoken.

The Verge heeft de presentatie bijgewoond en is onder de indruk. Er was al een HTC Media Link op de markt, maar deze biedt veel verbeteringen en nieuwe functies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. NULL -

  "Zo kun je via WiFi een film naar de tv streamen, en gelijktijdig op het toestel andere dingen doen, zoals een spelletje of mail lezen."

  Wat is daar zo bijzonder aan? Dat kan op de N9 ook: zet de DLNA-service aan en klaar is kees. Dat kon op de N95 ook al.

  Beeld naar de tv sturen is net zo makkelijk: op de N9 met PushUp en op de N95 out-of-the-box, naar elke tv met DLNA. Geen kastjes nodig.

  Het kastje zal vast nog extra features hebben, en lang niet elke tv ondersteunt DLNA goed (genoeg), maar voor de mensen die bij de aanschaf van hun apparaten een beetje op hebben gelet lijkt me dit weinig toe te voegen.

  1. robert -

   DLNA is toch alleen files delen?
   Dus ja dan kan je files afspelen op je tv en tegelijk surfen op je smartphone. Maar dat is eerder een beperking van DLNA. Want een kloon maken van je smartphone is belangrijker.

   1. NULL -

    DLNA is ook streamen. Er staat je niets in de weg om de display output van je mobiel door de (ingebouwde, hardware) MPEG4 encoder te gooien en naar de tv te streamen. Granted, dat heeft een nadeel: een kleine lag.

   2. bartvuijk -

    Als dit apparaat in Nederland aanlandt zullen we 'm eens voor jullie (en andere bezoekers) bekijken. Weten we meteen wat het verschil is 😉

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

HTC Vive Focus

Details rondom standalone virtual reality headset HTC duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters