HTC komt met mid-ranger met Edge Sense: knijpen!

De HTC U 11 is onverwachts een bescheiden succesje geworden. Dat heeft de Taiwanese fabrikant waarschijnlijk vooral te danken aan hun bijzondere nieuwe functie: Edge Sense. Naar verluidt komt er nu ook een mid-ranger met de opvallende eigenschap.

HTC maakt een grootste comeback

Het ging de afgelopen jaren niet zo goed met de smartphones van HTC. Waar de concurrentie wist  te scoren met opvallende toestellen, lieten consumenten de smartphones van de Taiwanese fabrikant links liggen.

HTC U11 Edge Sense

Het leek er even op dat HTC zijn smartphonebusiness zou gaan verkopen, maar dat is niet het geval. Hoe kan de fabrikant weer opvallen? We hadden goede hoop, maar de HTC U Ultra viel begin dit jaar tegen.

Het bleek een schijnbeweging te zijn, want de introductie van de HTC U 11 maakte HTC eindelijk weer relevant. Het toestel heeft door hoe hard je erin knijpt, en kan op basis van de context bepaalde acties uitvoeren.

Een gimmick? Misschien, maar de verkoopcijfers spreken boekdelen. Eindelijk heeft HTC weer een succesje te pakken. Dat smaakt naar meer, maar veel consumenten laten het toestel links liggen vanwege de hoge prijs.

Mid-ranger met Edge Sense

Gelukkig komt Edge Sense, zoals de technologie heet, ook naar een nieuwe midranger van de techgigant. Dat beweert de bekende lekker @LlabTooFeR. Hij heeft het vaak bij het rechte eind als het om HTC’s toekomstplannen gaat.

Volgens hem werkt HTC aan een nieuw toestel met de codenaam Ocean Life. De HTC U Ultra had de codenaam Ocean Note, de U Play heette Ocean Smart en de U11 stond bekend als de Ocean Master.

HTC U11 design
De HTC u11

De mid-ranger heeft een full HD 5.2-inch scherm. Onder de motorkap vind je volgens de lekker een Snapdragon 660. Aan zowel de voor- als achterkant van het model zit een 16MP camera. Bluetooth 5.0, HTC’s USonic oordopjes en een 2600 mAh batterij maken het pakketje af.

Allemaal leuk en aardig, maar het draait natuurlijk allemaal om dit detail: de HTC Ocean Life maakt gebruik van Edge Sense. Het lijkt er dus op dat HTC vertrouwen heeft in zijn opvallende technologie.

Waar andere fabrikanten elkaar achterna gaan als het om innovatieve functies gaat, slaat de Taiwanese fabrikant zijn eigen weg in. Tot nu toe lijkt dat zijn vruchten af te werpen.

Qua specificaties wordt de mid-ranger ook een interessant toestel, al valt de batterijcapaciteit tegen. Verder hangt alles vooral af van het prijskaartje van het toestel. HTC staat immers nou niet bepaald bekend om zijn lage prijzen.

Bron: @LlabTooFeR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Maarten -

    Om het plaatje compleet te maken, zou HTC weer terug moeten keren naar de front speakers, een ingebouwde DAC en de 3,5 mm audio jack.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters