HTC dringt verlies met omzetstijging terug

HTC heeft zijn verlies in het derde kwartaal van 2016 fiks weten terug te dringen. De Taiwanese fabrikant maakte dit kwartaal een verlies van omgerekend 52 miljoen euro. Dat is bijna zestig procent minder dan het verlies dat het bedrijf in hetzelfde kwartaal van 2015 boekte.

HTC logoVoor het eerst sinds 2014 omzetstijging

Ook wist HTC voor het eerst sinds 2014 een omzetstijging te realiseren. De omzet steeg van 21,4 naar 22,2 miljard Taiwanese dollar, omgerekend zo’n 643 miljoen euro. Het bedrijf verklaart zelf dat het goed gaat met de verkoop van smartphones en virtual reality-producten. Ook zou het de kosten beter onder controle hebben. Exacte verkoopcijfers van de producten geeft de fabrikant niet.

Samenwerking met Google

HTC werd onlangs nog verantwoordelijk gemaakt voor het produceren van de Google Pixel-smartphones. In de marketing wordt de naam echter niet genoemd en op de telefoon staat de naam van het Taiwanese bedrijf niet vermeld. Toch lijkt het waarschijnlijk dat de technologieproducent blij is met de deal met Google. De verwachting is namelijk dat de verkopen van de Pixel-smartphones 40 tot 50 procent van de totale smartphoneverkopen van het bedrijf gaat uitmaken.

Bron: HTC

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters