HTC moet de Qualcomm 600-processor aanpassen wegens aanklacht Nokia

Doordat HTC een rechtszaak tegen Nokia heeft verloren is de fabrikant genoodzaakt om de Qualcomm 600-processor die in de HTC One zit aan te passen. Doet HTC dat niet dan zal er een importverbod voor Amerika opgelegd worden.

Vorige week wist de Amerikaanse rechtbank Nokia in het gelijk te stellen over het feit dat HTC en diens One een aantal patenten van Nokia wisten te schenden. De gewraakte patenten hebben betrekking op het verzenden en ontvangen van telefoongesprekken die de processor afhandelt. Als gevolg hiervan moet HTC nu in samenwerking met Qualcomm de 600-chip aanpassen die in de HTC One verwerkt zit, aldus The Wall Street Journal.

De chip zal op een dergelijke manier moeten worden aangepast dat het geen patenten van Nokia meer schend. Onduidelijk is echter of ook andere fabrikanten de chip moeten aanpassen. Ondermeer de Samsung Galaxy S4 maakt gebruik van de zelfde chip die in de HTC One te vinden is. Mocht HTC de chip niet aanpassen, dan zal er in januari waarschijnlijk een importverbod worden afgelegd voor de HTC One. HTC kan het toestel dan niet meer in Amerika verkopen, met alle gevolgen van dien.

De aanstaande HTC One Max zal volgens de geruchten ook over de Qualcomm 600-processor gaan beschikken. De kans is groot dat HTC deze ook zal moeten aanpassen. De fabrikant had al in een vroeg stadium ervoor gekozen om niet de Qualcomm 800-processor in het apparaat te steken.

HTC One review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters