HTC moet mogelijk vertrekken uit Duitsland

Een Duitse rechter heeft besloten dat HTC patenten van IP.com heeft geschonden in Duitsland en hierop een licentie dient te nemen. Mocht HTC hier geen gehoor aan geven dan zal HTC de verkoop in Duitsland moeten staken, aldus de rechter.

HTC LogoVolgens IP.com heeft HTC enkele UMTS-patenten geschonden die de naam ‘Serie 100’-patents dragen. Deze patenten beschrijven hoe een telefoon verbinding maakt met UMTS en welke protocollen nodig zijn om de verbinding tot stand te brengen. De patenten zijn overigens door Bosch ingediend maar later door IP.com overgenomen, aangezien ze waren afgedragen door Bosch. De rechtbank in Mannheim heeft vorige week geoordeeld dat sommige HTC-smartphones, waaronder de T-Mobile G1 en de HTC Touch Diamond, inbreuk maken op de patenten van IP.com en heeft HTC dan ook opgedragen om licenties te nemen op de patenten, anders zal de fabrikant zijn activiteiten moeten staken in Duitsland. HTC is inmiddels in hoger beroep gegaan aangezien het bedrijf het niet eens is met het vonnis van de Duitse rechtbank.

Onbekend is nog hoeveel HTC precies zal moeten afstaan voor de licentiekosten. Een bron wist te melden dat er erg hoge bedragen mee gemoeid zijn, waardoor IP.com al heeft aangegeven het graag buiten de rechtbank te willen oplossen.

Bron: handelsblatt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters