'HTC Mondrian wordt eerste Windows Phone 7-telefoon van HTC' – Update

De eerste telefoon-ROM van Windows Phone 7 is naar buiten gekomen en die heeft een interessante naam bij zich: HTC Mondrian. Deze telefoon, waarvan de codenaam duidelijk verwijst naar schilder Mondriaan, zou de eerste Windows Phone 7-telefoon van HTC moeten worden.

Niet zo lang geleden lekte de eerste Windows Phone 7-ROM uit die als echte image voor een telefoon dient, in plaats van de emulator-ROM die we eerder zagen. Los van dat deze rom het wellicht makkelijker gaat maken voor verschillende hackers om Windows Phone OS 7 naar een echt toestel, waarschijnlijk in de vorm van de HTC HD2, te porten, is hij ook interessant vanwege de informatie die erin zit.

De ROM zou bedoeld zijn voor een telefoon genaamd de HTC Mondrian. Deze telefoon moet het eerste Windows Phone 7-toestel van HTC worden. Hoewel toestel op het moment niet zo interessant is aangezien het enige dat er over bekend is dat hij in ieder geval op de Amerikaanse markt gaat komen, is de codenaam des te interessanter. Mondrian, in het Nederlands Mondriaan, is zoals elke Nederlander die ook maar een klein beetje van kunst af weet een bekende Nederlandse schilder. Opzich natuurlijk niets interessants, maar als je weet hoe de bekendste werken van Mondriaan eruit zien des te interessanter.

De werken van Mondriaan, die erg herkenbaar zijn, lijken namelijk opvallend veel op de Metro UI van Windows Phone 7. Dat dit een subtiele verwijzing is naar het feit dat de Mondrian een Windows Phone 7-toestel gaat worden hebben we natuurlijk niet zoveel aan, maar het kan wel betekenen dat HTC er in ieder geval bij het bedenken van de codenaam nog niet voor elkaar had dat het haar Sense UI op haar eerste Windows Phone 7-telefoons mag zetten. Dat betekent dus ook dat de Mondrian waarschijnlijk geen Sense zal krijgen.

Update op 17/5/2010 om 12:10 uur:

HTC Mondrian

Uit de gelekte rom is inmiddels meer data ontfutseld. Zo is er nu een afbeelding verschenen die te zien is alt het toestel verbonden is met Windows die de telefoon moet weergeven die verbonden is. Hierdoor lijkt de kans groot dat de HTC Mondrian er uit gaat zien zoals op de afbeelding is weergeven in het toestel. De telefoon heeft veel weg van de eerste HTC HD.

Mondriaan Metro UI

 

Bron: WM Experts

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters