HTC neemt belang in streamingdienst voor video's

Fabrikant HTC heeft een belang genomen ter waarde van 20 procent in het bedrijf SyncTV. SyncTV streamt TV-uitzendingen en video’s naar Android-apparaten en andere platformen.

Uit het persbericht van HTC en het moederbedrijf van SyncTV blijkt dat HTC en Intertrust een licentiedeal hebben gesloten. HTC wil haar intellectueel eigendom verder uitbreiden door deze nieuwe licentiedeal. Onderdeel van de deal is dat HTC patenten in licentie heeft genomen om gestreamde videobestanden te beschermen. Daarnaast heeft de fabrikant op een aantal andere patenten van Intertrust eveneens een licentie verkregen.

Ook is HTC aandeelhouder geworden van Intertrust’s dochteronderneming SyncTV. HTC heeft 20 procent van de aandelen aangekocht en het heeft er alle schijn van dat de fabrikant de techniek van SyncTV gaat gebruiken voor haar smartphones en tablets. SyncTV streamt video-content naar Android-apparaten, maar ook de Xbox, iOS en Windows Phone worden door de software ondersteund. De dienst kan Live TV naar de smartphones en tablets streamen en daarnaast ook on demand content afleveren aan apparaten.

De twee partijen hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de deals gemoeid is. De schattingen lopen in de enkele miljoenen, maar onduidelijk is nog of HTC daadwerkelijk gebruik zal gaan maken van de SyncTV dienst.

SyncTV

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters