HTC neemt belang in streamingdienst voor video's

Fabrikant HTC heeft een belang genomen ter waarde van 20 procent in het bedrijf SyncTV. SyncTV streamt TV-uitzendingen en video’s naar Android-apparaten en andere platformen.

Uit het persbericht van HTC en het moederbedrijf van SyncTV blijkt dat HTC en Intertrust een licentiedeal hebben gesloten. HTC wil haar intellectueel eigendom verder uitbreiden door deze nieuwe licentiedeal. Onderdeel van de deal is dat HTC patenten in licentie heeft genomen om gestreamde videobestanden te beschermen. Daarnaast heeft de fabrikant op een aantal andere patenten van Intertrust eveneens een licentie verkregen.

Ook is HTC aandeelhouder geworden van Intertrust’s dochteronderneming SyncTV. HTC heeft 20 procent van de aandelen aangekocht en het heeft er alle schijn van dat de fabrikant de techniek van SyncTV gaat gebruiken voor haar smartphones en tablets. SyncTV streamt video-content naar Android-apparaten, maar ook de Xbox, iOS en Windows Phone worden door de software ondersteund. De dienst kan Live TV naar de smartphones en tablets streamen en daarnaast ook on demand content afleveren aan apparaten.

De twee partijen hebben niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de deals gemoeid is. De schattingen lopen in de enkele miljoenen, maar onduidelijk is nog of HTC daadwerkelijk gebruik zal gaan maken van de SyncTV dienst.

SyncTV

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters