HTC neemt Dashwire over om patenten portfolio verder aan te vullen

HTC heeft bekend gemaakt dat het voor 18.5 miljoen dollar het Amerikaanse bedrijf Dashwire heeft overgenomen. De overname is volgens HTC bedoeld om haar cloud diensten verder uit te breiden. Daarnaast beschikt Dashwire over interessante patenten.

HTC maakt via haar website melding van de overname. HTC heeft via haar Amerikaanse tak Dashwire overgenomen en voor ongeveer 18.5 miljoen dollar 100 procent van de aandelen in handen gekregen van het bedrijf. Als reden voor de overname heeft HTC de cloud diensten van Dashwire aangegeven. Volgens HTC zullen de diensten van Dashwire, die ondermeer gebruikt worden door operators en andere producenten, opgaan in de diensten van HTCSense.com, de cloud dienst van HTC zelf.

Dashwire beschikt over software om via de cloud data te syncen met meerdere platformen, waaronder computers, iOS en Android. Daarnaast meldt The BGR dat het bedrijf een reeks patenten in bezit heeft voor cloud diensten. Het overgenomen bedrijf laat in een persbericht weten dat het beschikt over meerdere patenten die kunnen dienen om het bedrijf te verdedigen in rechtszaken. Het ziet er dan ook naar uit dat dit feit een belangrijke rede voor HTC is geweest om het bedrijf over te nemen, en uiteraard diens patenten.

De overname van Dashwire is de tweede overname in kortte tijd door HTC. Begin juli nam het nog het bedrijf S3 Graphics over, eveneens om diens patenten. De producent lijkt zich dan ook in te kopen in een stevige verdedigen om producenten zoals Apple het hoofd te kunnen bieden.

HTC Dashwire

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters